Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η “τυχερή” Καβάλα και το σχέδιο ψηφιοποίησης

Η “τυχερή” Καβάλα και το σχέδιο ψηφιοποίησης

eok1

Πριν την έναρξη της κλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοινώθηκε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ψηφιοποίησης των φύλλων αγώνων από όλους τους αγώνες από το 1965 και μετά, προκειμένου να είναι προσβάσιμο σε όλους το συγκεκριμένο υλικό.

Ακόμα, πριν από την έναρξη της διαδικασίας, και δεδομένου ότι εκκρεμεί η απόφαση για την πλήρωση μιας θέσης στην Α1 μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε προκλήρωση μεταξύ των έξι υποψηφίων για άνοδο ομάδων, προκειμένου να διευκολυνθεί η κλήρωση πρωταθλημάτων και Κυπέλλων. Η Καβάλα αναδείχθηκε από την κληρωτίδα και τοποθετήθηκε στην Α1, ενώ Δόξα Λευκάδας, Ηράκλειο, Αρκαδικός, Πανιώνιος και Ηρακλής τοποθετήθηκαν στην Α2.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Αριστείδης Γολέμης και Γιώργος Χιντυπάς.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): “Εύχομαι να έχουμε μια καλή τετραετία, να διορθώσουμε όποια λάθη έχουν γίνει και να έχουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πως ακόμη δεν έχει επιλεγεί ποια από τις έξι ομάδες θα πάρει τη θέση της Κηφισιάς. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια προκλήρωση μεταξύ των έξι υποψηφίων ομάδων και μετά την απόφαση για την ομάδα που θα αγωνιστεί στην Α1, θα υπάρξει εφόσον χρειαστεί η απαραίτητη αντικατάσταση”.

Αριστείδης Γολέμης (β’ αντιπρόεδρος ΕΟΚ): “Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, πρώτα από όλα την υγεία μας και τα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε να είναι σωστά, με αγάπη, να μην έχουμε παράπονα γιατί έτσι χαλάμε το αθλητικό πνεύμα. Να σας πω ότι ξεκινήσαμε ήδη και πολύ σύντομα θα έχουμε τελειοποιήσει το ηλεκτρονικό αρχείο της ομοσπονδίας. Από σήμερα θα μπορείτε να μπαίνετε σε μία ιστοσελίδα και θα βρίσκεται όχι μόνο τα αποτελέσματα των αγώνων, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες από αυτούς. Όσο προχωράμε, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα μπορείτε να βλέπετε εκείνη την ώρα τι γίνεται σε κάθε αγώνα. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτο φορά στην Ελλάδα και δεν υπάρχει σε πολλές χώρες”.

Γιώργος Χιντυπάς (εκπρόσωπος της εταιρείας Sport Stats): “Εκπροσωπώ την εταιρεία Sport Stats και θα σας αναλύσω το πρότζεκτ που αναλάβαμε σε συνεργασία με την ΕΟΚ. Είμαστε μια εταιρεία που έχει σκοπό την καταγραφή και επεξεργασία αποτελεσμάτων κυρίως στο χώρο του μπάσκετ, αλλά και σε άλλα αθλήματα.

Η συνεργασία μας με την ΕΟΚ εγκαινιάστηκε φέτος, σκοπός είναι να καταγράψουμε τα φύλλα αγώνος, από το 1965 και μετά. Υπολογίζεται πως είναι περίπου 50.000. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο και στόχος είναι η εύκολη προσβασιμότητα και η διασφάλιση του πλούτου της ομοσπονδίας. Προχωράμε στο έργο αυτό σε δύο στάδια, το πρώτο αφορά την ψηφιοποίηση των φύλλων αγώνων και το δεύτερο την καταγραφή των στατιστικών με ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για να αναδείξουμε την πληροφορία. Δημιουργήσαμε έναν ιστότοπο που θα υπάρχει ως link στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Θα μπορούμε να βρίσκουμε το προφίλ του κάθε αθλητή, κάποια ρεκόρ παικτών και προπονητών, δηλαδή πληροφορίες που είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν. Είμαστε ακόμη σε ένα πρώιμο στάδιο, έχουμε περάσει 1.200 φύλλα αγώνος, αλλά προσδοκούμε μέχρι τα μέσα του 2017 να έχουμε περάσει όλο το ψηφιακό αρχείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσει τον κύριο Γολέμη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Η τελευταία άνομη πράξη μιας άνομης διοίκησης

Περιμένατε κάτι διαφορετικό; Εμείς -πάλι- όχι. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος …