Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η παρουσίαση Μιλιένοβιτς-Πέινερς (pic)

Η παρουσίαση Μιλιένοβιτς-Πέινερς (pic)

milienovic

milienovicΗ ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε σήμερα τα δύο νέα μέλη του συλλόγου. Ο λόγος για τους Νέναντ Μιλιένοβιτς και Ζάνις Πέινερς, οι οποίοι θα φορέσουν την φανέλα του Δικεφάλου, την φετινή σεζόν με τους δύο παίχτες να δείχνουν ικανοποιημένοι από την μεταγραφή τους στον ΠΑΟΚ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον ΠΑΟΚ. Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη οργάνωση σε όλους τους τομείς. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει βάλει”, δήλωσε αρχικά ο Πέινερς.

Συνέχισε λέγοντας, “Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δε θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Έχω ξαναπαίξει μακριά από τη χώρα μου, στην Ουκρανία συγκεκριμένα, φέτος είναι η όγδοη επαγγελματική χρονιά μου. Όλα μου αρέσουν στον ΠΑΟΚ, δε θεωρώ ότι είναι δύσκολη η προσαρμογή, το μπάσκετ είναι μπάσκετ για μένα παντού. Ήταν όμορφα στη γιορτή της ομάδας, στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο, ήταν ιδιαίτερες οι στιγμές με τους παλιούς παίκτες και τον κόσμο”.

Για τον νέο του προπονητή ανέφερε, “Δεν έχω μιλήσει ξεχωριστά με τον προπονητή. Μας είπε συνολικά στην προπόνηση τι θέλει σε άμυνα και επίθεση και πάνω σε αυτά θα προσαρμοστούμε”.

Είναι συγκεκριμένη η αντίδραση που θέλει να έχουμε σε διαφορετικές καταστάσεις στο παιχνίδι. Η ομάδα θα έχει επιθετικό παιχνίδι, μαχητικό πνεύμα σε κάθε αγώνα. Για τους βασικούς στόχους μας, όμως, θα πρέπει να μιλήσει ο τεχνικός διευθυντής. Θα παλεύουμε κάθε ματς ως το τέλος, θα τα δίνουμε όλα για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μπει η ομάδα στην πρώτη τριάδα στην Ελλάδα και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Παίξαμε, μέχρι τώρα, πέντε φιλικά παιχνίδια στην έδρα μας, είμαστε καλοί εδώ, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα τα πάμε σε συνεχόμενους αγώνες και εκτός έδρας. Θα βοηθήσουν σε αυτό τα δύο τουρνουά στα οποία θα συμμετέχουμε προσεχώς (σ.σ. σε Ρέθυμνο και Σμύρνη).

Θα προετοιμαστούμε τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη δύσκολη έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα, αλλά θα είμαστε και εμείς καλοί, θα παλέψουμε το ματς απέναντί του. Γενικά, πιστεύω ότι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα συνεχή παιχνίδια που θα έχουμε να δώσουμε φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μου αρέσει περισσότερο να παίζω, από το να περιμένω την επόμενη προπόνηση.

Δε μας επηρεάζει ιδιαίτερα το ότι η ομάδα έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας. Εχουμε και έμπειρους παίκτες που βοηθούν πολύ. Στο φιλικό με την Γκαζιαντέπ, για παράδειγμα, μπήκε ο Τσόχλας, άλλαξε το παιχνίδι και κερδίσαμε στην παράταση. Ο Γλυνιαδάκης μπορεί, επίσης, να βάλει δέκα πόντους σε λίγο χρόνο”.

Από την μεριά του ο Νέναντ Μιλιένοβιτς ανέφερε, “Δεν έχουν παίξει πολλοί Λετονοί στην Ελλάδα, ο τελευταίος, νομίζω, ήταν ο Μπλουμς στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει να κάνω ό,τι θέλει η ομάδα και ο προπονητής μου, ώστε να βοηθώ καλύτερα. Αυτό που με εξιτάρει, δε, πιο πολύ, πέρα από το να σκοράρω ή να παίζω άμυνα, είναι να κερδίζω.

Αν κερδίζεις όλα είναι καλά και οι ασίστ και τα καρφώματα και όλα! Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη, είδα το κέντρο της πόλης, τη Χαλκιδική. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία, σε κάποια διακοπή από τις υποχρεώσεις της ομάδας, να επισκεφτώ περισσότερα μέρη της χώρας, για τα οποία έχω ακούσει διάφορα, όπως στο δεύτερο πόδι στη Χαλκιδική, στα Μετέωρα”.

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ανέφερε, “ Όλα στην ομάδα, από τη στιγμή που ήρθα, κυλούν εξαιρετικά. Το στυλ παιχνιδιού στην ισπανική λίγκα, στην οποία έπαιζα πέρυσι, είναι εντελώς διαφορετικό από την ελληνική, η οποία μοιάζει περισσότερο με τη σέρβικη. Άρα, είναι ευκολότερο για μένα να προσαρμοστώ εδώ.

Ήθελα έναν πιο ενεργό ρόλο από αυτόν που είχα στη Σεβίλλη, για τη συνέχεια της καριέρας και πρέπει να αποδείξω στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που με έφεραν στον ΠΑΟΚ, ότι μπορώ να τα καταφέρω και να τους δικαιώσω.

Ως πόιντ γκαρντ μιλάω πολύ με τον προπονητή. Περιμένει ο κόουτς να τρέξω την ομάδα, να πάρω τις σωστές αποφάσεις και να βάλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου. Είμαι ένα μήνα εδώ και δουλεύουμε για το πώς να βελτιωθούμε”.

Για το φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά και τον Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε, “Ο Μίλος ήρθε εδώ και μας έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Ηταν πολύ σημαντικό να παίξω το πρώτο μου μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ απέναντι του. Τον ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια που είπε για μένα.

Εχει μεγάλη σημασία να εκφράζεται έτσι για σένα ένας τέτοιος μεγάλος παίκτης. Με υπομονή και σκληρή δουλειά θα μπορέσω να δικαιώσω την εκτίμηση που έκανε για το μέλλον μου”.

Για τον ρόλο του μέσα στο παιχνίδι δήλωσε, “Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα ως ομάδα και ρόλος μου είναι να ελέγχω το ρυθμό του αγώνα, να καταλαβαίνω πότε πρέπει να τρέξουμε, πότε να κόψουμε ταχύτητα και να παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Πάμε καλά έως τώρα στα φιλικά σε αυτό το κομμάτι”.

Ενώ για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ, σχολίασε, “Είμαστε πολλοί οι μικροί παίκτες, όμως έχουμε και πολλά παιδιά μεγαλύτερα, με εμπειρία, όπως ο Μαργαρίτης, ο Τσόχλας και ο Γλυνιαδάκης. Πολύ έμπειρος είναι και προπονητής μας.

Για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της σε δύο περίπου εβδομάδες: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, προετοιμαζόμαστε δύο μήνες για αυτό. Τώρα φεύγουμε εκτός Θεσσαλονίκης για φιλικά, θα αγωνιστούμε σε δυνατά τουρνουά, τα οποία θα μας βοηθήσουν να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, να ”δεθούμε” περισσότερο, αλλά και το πώς να αγωνιζόμαστε μακριά από την έδρα μας”.

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …