Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Γι’ αυτό ήταν ξεχωριστός ο Διαμαντίδης”

“Γι’ αυτό ήταν ξεχωριστός ο Διαμαντίδης”

itoudis cska f4 Αντίγραφο

itoudis-cska-f4 - ΑντίγραφοΟ Δημήτρης Ιτούδης βρίσκεται στη συνέντευξη του “Diamonds Are Forever” και όπως ήταν λογικό, αποθέωσε τον άλλοτε παίκτη του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας πως ξεχώριζε από τους υπόλοιπους, καθότι ήταν ήρεμος εντός και εκτός παρκέ αλλά και για το γεγονός πως πάντα ήταν “προσγειωμένος”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για τον Διαμαντίδη: Είναι αρχές από τους ανθρώπους που του έδωσαν να συνεχίσει. Αλλά και ο ίδιος είχε την ικανότητα αυτή να είναι ήρεμος εντός κι εκτός γηπέδου και να είναι προσγειωμένος. Αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό.

Ο Διαμαντίδης είναι ιδιαίτερος και σεβάστηκε το ίδιο το άθλημα κι εκείνο του το ανταπέδωσε. Είχε το δημιουργικό άγχος, το οποίο σε κρατά σε εγρήγορση και σε εξελίσσει. Αυτό δεν το συναντάς συχνά, το να κάνει έξτρα δουλειά. Να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά που μου έχει προσφέρει σαν προπονητή και στους προβληματισμούς που μου έθεσε”.

 Εάν θέλει να μοιραστεί κάποια συζήτηση που είχε με τον Διαμαντίδη: “Δεν μπορώ να μοιραστώ τις στιγμές μου με τον Δημήτρη, επειδή σέβομαι αυτές τις στιγμές”.

Για τον χαρακτήρα των παικτών και το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες-σταρ έχουν πολύ εγωισμό αλλά και αυτοπεποίθηση ταυτόχρονα:”Αυτά ξεκινούν όλα από την οικογένειά του. Είναι αρχές από τους ανθρώπους που του έδωσαν να συνεχίσει. Αλλά και ο ίδιος είχε την ικανότητα αυτή να είναι ήρεμος εντός κι εκτός γηπέδου και να είναι προσγειωμένος. Αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό”.

Παράλληλα, από πλευράς παικτών ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο αρχηγός των Ρώσων, Βίκτορ Χριάπα ήταν αυτός που μίλησε και είπε:

“Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε την ΤΣΣΚΑ για να αποδώσουμε τιμές σε έναν μεγάλο παίκτη. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά μιλούν όλα αυτά που έκανε στο γήπεδο. Του εύχομαι καλή τύχη στη ζωή του, εκτός μπάσκετ”.

Για το τι θυμάται από τον Διαμαντίδη: “Δεν υπάρχουν λόγια να τον  περιγράψουν. Εκανε πολλά πράγματα στο παρκέ. Ηταν εξαιρετικός αμυντικός κι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ όσο έπαιζε”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…