Κεντρική Διεθνή “Ένας αγώνας “ορόσημο”

“Ένας αγώνας “ορόσημο”

Sofo Schortsanitis

Sofo-Schortsanitis

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια, από τότε που η Εθνική Ανδρών, λίγους μήνες μετά το χρυσό στο Βελιγράδι, έφτανε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαΐτάμα, κερδίζοντας τις ΗΠΑ.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών σε εκείνο το φοβερό παιχνίδι της 1ης Σεπτεμβρίου του 2006, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε στην ιστοσελίδα “Athlenda“.

Είναι ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανένας ποτέ. Όλοι μας θα θέλαμε αν γινόταν να ζήσουμε ξανά αυτό που συνέβη στον ημιτελικό. Συλλαμβάνω τον εαυτό μου αρκετές φορές να σκέφτεται όσα συνέβησαν πριν από δέκα χρόνια στην Ιαπωνία. Νομίζω ότι θα είναι για δεκαετίες ένας αγώνας “ορόσημο” για την ιστορία όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ αλλά του ελληνικού αθλητισμού.

Ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης ότι δεν φοβηθήκαμε τους Αμερικανούς. Ήταν προικισμένοι παίκτες με πλούσιο ταλέντο και πλούσια προσόντα αλλά ήταν άνθρωποι κι αυτοί σαν εμάς. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε και όσο ήμασταν κοντά στο σκορ η αυτοπεποίθηση μας μεγάλωνε. Όταν περάσαμε μπροστά στο σκορ και διατηρήσαμε το προβάδισμα, τότε καταλάβαμε ότι μπορούσαμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…