Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έχτισα την ομάδα που ήθελα”

“Έχτισα την ομάδα που ήθελα”

aek oaka juri zdovc

aek-oaka-juri-zdovc

Ο Γιούρι Ζντοβτς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Ώρα των Σπορ”, αναφέρθηκε στους στόχους της ΑΕΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σλοβένος τεχνικός τόνισε πως φέτος είχε ευκαιρία να “χτίσει” την Ένωση, όπως ακριβώς ήθελε, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι, παίζοντας καλή άμυνα και γρήγορο μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία στην Σλοβενία τόνισε: “Ήταν πολύ ωραία. Ήμουν σπίτι μου. Πιστεύω άρεσε σε όλους, ήταν ήσυχα και μακριά από τα media. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, όπως με τον Χέρστον και τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά το γεγονός ότι ήμασταν μακριά έκανε ενδεχομένως πιο εύκολα τα πράγματα, γιατί δεν είχαμε έξτρα πίεση. Δεν είχαμε τραυματισμούς και είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε”.

Για τους στόχους της Ένωσης: “Ελπίζω ότι θα είμαστε πιο χαλαροί σε σχέση με πέρυσι, καθώς είχα την ευκαιρία να χτίσω την ομάδα που ήθελα. Προσπάθησα να μάθω σε αυτούς τους παίκτες την φιλοσοφία μου. Όπως είναι φυσικό, θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, παίζοντας καλή άμυνα και γρήγορο μπάσκετ. Έχουμε αρκετούς παίκτες και δεν χρειάζεται να στηριζόμαστε μόνο σε έναν ή δύο. Θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε καλό ροτέισιον.

Σίγουρα έχουμε πολλές επιλογές και στα γκαρντ, ορισμένοι μάλιστα διαθέτουν μεγάλη εμπειρία. Θα δούμε στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ και στα ματς στην Τουρκία, ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν λίγο παραπάνω. Γενικότερα, θέλουμε να δούμε τι είναι καλύτερο και για αυτούς. Έχουμε αρκετούς παίκτες και θεωρώ ότι έχουμε ποιότητα ως ομάδα”.

Για τον Δημήτρη Μωραΐτη: “Ενδεχομένως, παίκτες όπως ο Μωραΐτης δέχονται μεγαλύτερη πίεση από όσο χρειάζεται. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, είναι ακόμα 17 ετών. Θα πρέπει αυτή τη σεζόν, αργά και σταθερά να τον ενσωματώσουμε στο ρόστερ. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο για αυτόν, καθώς παίζει σε μια απαιτητική θέση, ωστόσο είναι ένα μεγάλο ταλέντο και πλέον καλείται να δείξει ότι μπορεί να πάει στο επόμενο επίπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…