Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Διαύγεια, άβατο και ποσοστά

Διαύγεια, άβατο και ποσοστά

vasilakopoulos new

vasilakopoulos-new

Οι αριθμοί είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να πεις ψέματα. Αν τους χειριστείς έξυπνα, αφήνεις να φαίνεται αυτό που εσύ θέλεις να δουν οι άλλοι. Για παράδειγμα, τι μάθαμε από τις εκλογές της ΕΟΚ; Ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βγήκε με ποσοστό 90+%. Είναι έτσι;

Εκ προοιμίου να ξεκαθαρίσουμε πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Πήρε όντως το 90+% αυτών που ψήφισαν. Μόνο που σταυρό έβαλαν κάτι παραπάνω από τα μισά σωματεία κι ο Βασιλακόπουλος πήρε 527 ψήφους, σε δύναμη 970 σωματείων. Κι ο Τάκης Τσαγκρώνης, που “τρέχει” την Ομοσπονδία, που είναι κατ’ ουσίαν πρόεδρος στην καθημερινότητα, λιγότερους.

Προσέξτε: Πουθενά στο site της ΕΟΚ δεν αναγράφονται ούτε η δύναμη των σωματείων, ούτε πόσοι ψήφισαν, ούτε ποιοι ψηφίστηκαν. Το γιατί, ας το απαντήσουν οι ίδιοι.

Ο κύριος 90% στην ουσία έχει συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη του 54,3%! Δεν το λες και τεράστια επιτυχία. Όμως, αυτός είναι ο νικητής των εκλογών κι αυτό δεν αμφισβητείται. Αντίθετα, αμφισβητήθηκε και ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, καθώς ΔΕΝ ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Οικονομικά γιατί δεν έχει αναρτηθεί η οικονομική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας στη “Διαύγεια“. Παρότι ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι οφείλει να αναρτά στη “Διαύγεια” τις οικονομικές συμφωνίες. Γιατί πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, καθαρότητα, ενημέρωση.

Διοικητικά γιατί δεν ελήφθη καθόλου υπόψη η λεγόμενη διάσταση του φύλου, περί ισότητας γυναικών – ανδρών. Είναι ίσως παγκόσμιο φαινόμενο, τόσο μεγάλη ομοσπονδία, με δραστηριότητα στον γυναικείο χώρο, να μην έχει αναδείξει ποτέ στο Δ.Σ. γυναίκα! Ούτε το άβατο στο Άγιο Όρος δεν είναι τόσο ισχυρό…

Ναι, σε εκλογές άνευ αντιπάλου πέρασε τους 18 που ήθελε, όμως με περιορισμένη δύναμη (εκτός κι αν δεν είναι ενεργά τα 970 σωματεία) και με αντιδράσεις, που για την ώρα είναι μεμονωμένες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…