Κεντρική Διεθνή “Δεν πίστευα πως θα γίνουν έτσι τα πράγματα”

“Δεν πίστευα πως θα γίνουν έτσι τα πράγματα”

xavi pascual

xavi-pascualO Τσάβι Πασκουάλ δεν παρέμεινε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για τη νέα αγωνιστική σεζόν, με τον ίδιο να αναζητάει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όπως μάλιστα τόνισε ο πολύπειρος τεχνικός, είχε λάβει κάποιες προτάσεις από ορισμένους συλλόγους προκειμένου να καθήσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής, ωστόσο δε θέλησε να πει το “ναι”, λόγω του ότι η επόμενη ομάδα επιθυμεί να συμμετέχει στην Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα ξένα μέσα:

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, αρχικά μίλησε για τις προτάσεις που είχε: “Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά για να τις αποδεχθείς πρέπει να σε εμπνέουν. Κάτι που δεν συνέβη για μένα. Θέλω να πάω κάπου που θα μπορώ να κερδίσω και να έχω υψηλές προσδοκίες, παρά σε ομάδα που θα παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό”.

Τι σημαίνει αυτό; “Δεν κλείνω την πόρτα σε κάποιον σύλλογο, απλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα ήθελα η επόμενη ομάδα μου να έχει τη δυνατότητα και τη φιλοδοξία να αγωνιστεί στην Euroleague”, ανέφερε χαρακτηριστικά φροντίζοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το τάργκετ γκρουπ των ομάδων που μπορούν να τον δελεάσουν.

“Τους τελευταίους μήνες άκουσα την άποψη του κόσμου, είδα τι έγινε στα μίντια και τις αντιδράσεις συγκεκριμένων ανθρώπων. Πράγματα που δεν μπορούσα να φανταστώ, δεν είχα την εικόνα ότι μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα”

Για το αν θα έπερνε ποτέ τα ηνία της Ρεάλ Μαδρίτης: “Είναι μια περίπλοκη ερώτηση αυτή. Θα έλεγα πως δεν θα πήγαινα στη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί θέλω να με θυμούνται ως προπονητή της Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον”.

Για την ενίσχυση της πρώην του ομάδας, κάνοντας δικό της τον Ταϊρίς Ράις: “Tου είχα κάνει πρόταση να έρθει στη Βαρκελώνη τα δύο τελευταία καλοκαίρια, χαίρομαι που εν τέλει πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά, κι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη στη θέση του”.

Για την κορυφαία στιγμή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα; “Αδιαμφισβήτητα η κατάκτηση της Euroleague το 2010 στο Παρίσι. Όχι μόνο γιατί φτάσαμε μέχρι το τέλος του δρόμου και πήραμε το τρόπαιο, αλλά επίσης γιατί παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Το δυσάρεστο είναι πως εκείνη η ομάδα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…