Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπάνβιτ – ΑΕΚ 88-92

Μπάνβιτ – ΑΕΚ 88-92

aek 20

aekTη νίκη (92-88) κόντρα στην Μπάνβιτ, στο πλαίσιο του τουρνουά “Cevat Soydaş“, κατάφερε να πανηγυρίσει η ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν εξαιρετικοί στον επιθετικό τομέα, με τους νεοαποκτηθείς, Ντίξον, Βασιλειάδη και Ουίλιαμς, αλλά και τον αρχηγό, Ντούσαν Σάκοτα, να “πυροβολούν” από παντού την άμυνα των Τούρκων και να οδηγούν εκ του ασφαλούς την Ένωση στην τελική επικράτηση.

Η “βασίλισσα” δεν ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και η τουρκική ομάδα παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική με το τζάμπολ του αγώνα, αφήνοντας “πίσω” το σύνολο του Γιούρι Ζντοβτς με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και μία διαφορά 4 πόντων (20-24). Ωστόσο, έπειτα από τα μέτρια πρώτα λεπτά, η Ένωση” βρήκε εν τέλει ρυθμό, τελειώνοντας το πρώτο μέρος στο +5 (46-41).

Η διάρκεια δεν έλειψε από τους “κιτρινόμαυρους” κρατώντας έως και το φινάλε της αναμέτρησης το προβάδισμα, παρόλο που οι παίκτες της γειτονικής χώρας θέλησαν να “κλέψουν” το θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Εν τέλει, ο Ντούσαν Σάκοτα πέτυχε τις δύο καθοριστικές βολές 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, έγραψε το 92-88 επί της Μπάνβιτ και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του 16ου Διεθνούς Τουρνουά “Cevad Soydas”.

Ο Μάικλ Ντίξον συνεχίζει να εντυπωσιάζει, φορώντας τα χρώματα της νέας του ομάδας, σημειώνοντας και πάλι 24 πόντους, ενώ από πλευράς ηττημένων ο Τσάπελ ηγήθηκε του σκοραρίσματος με 25 πόντους.

Στο ματς του άλλου ομίλου η Μπουγιούκσεχιρ επικράτησε 83-72 της Τραμπζοσπόρ.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 41-46, 63-70, 88-92.
ΜΠΑΝΒΙΤ (Φιλιπόφσκι): Ουλόσοι, Μούριτς 9, Κούλιγκ 2, Όρελικ 14 (3), Ακιέλ 4, Μούτλου 2, Βίντμαρ 11, Τσάπελ 25 (6), Μουτάφ 3 (1), Θίοντορ 18 (9 ασ.).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 5 (1 τρ. – 6 ασ), Ντίξον 24 (4), Σάκοτα 15 (2), Βασιλειάδης 16 (4), Λαρεντζάκης, Όουενς 2, Σκουλίδας, Μαυροειδής 4, Γουίλιαμς 16 (3 τρ. – 5 ριμπ.), Μιλόσεβιτς 10 (6 ριμπ.).

aek1

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…