Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Αλλαγή στα πλέι οφ της Basket League

Αλλαγή στα πλέι οφ της Basket League

esake

esake

Ο Μιχάλης Μελής είχε προαναγγείλει τις αλλαγές του συστήματος του πρωταθλήματος και το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ επικύρωσε και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των playoffs της Basket League από την νέα σεζόν 2016/17.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου.

Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, στην οποία προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια.”

Αυτό που προκαλεί, όμως, μεγάλη εντύπωση είναι πως ψηφίστηκε ομόφωνα (14-0) το ότι η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην εξέδρα, δεν αποτελεί λόγο για να προσφύγει κάποιος εναντίον του. Και προκαλεί εντύπωση (θετική) ότι ψηφίστηκε και από τον “αιώνιο” αντίπαλο, οπότε μια σκληρή κόντρα μοιάζει να κλείνει.  Θυμηθείτε πόσες ανακοινώσεις είχαμε, αλλά και πως κάθε τρεις και λίγο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (ως αντίποινα) προσέφευγαν στον Αθλητικό Δικαστή, καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…