Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Ζητείται άμεσα λύση

Ζητείται άμεσα λύση

psarakis laurio

 

psarakis-laurio

Άμεσα λύση για το πρόβλημα της ΚΑΕ Λαύριο ζητείται από τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Ψαρράκη, προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί στο κλειστό γυμναστηρίο Λαυρίου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΚΑΕ, ο δήμος της πόλης ζητάει εξεζητημένα ποσά, ούτως ώστε να δώσει το δικαίωμα στους “Λαυριώτες” να δηλώσουν ως έδρα το κλειστό γυμναστηρίο και η διοίκηση ζητάει άμεσα λύση πριν λήξει η προθεσμία (2/9) για τη δήλωση γηπέδου στο πρωτάθλημα της Α1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
“Με την παρακάτω επιστολή η Διοίκηση της ΚΑΕ Λαύριο αιτήθηκε σήμερα την προημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος της παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Λαυρίου.
Θα πρέπει να έχουμε οριστικά αύριο μια τελική θετική ή αρνητική απάντηση δεδομένου ότι ο χρόνος για τη δήλωση έδρας λήγει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.
Εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε διάλογο και να βρούμε λύση.
Περιμένουμε το ίδιο και από το ΔΣ του ΝΠΔΔ “θορικός”.

ΠΡΟΣ: ΝΠΔΔ “θορικός” Δ. Λαυρεωτικής Δήμος
ΥΠΟΨΗ: προέδρου κ. Δημήτρη Λουκά Υπόψη μελών Δ.Σ. του ΝΠΔΔ.
Λαύριο: 29-06-2016
ΘΕΜΑ: Παραχωρητήριο κλειστού γυμναστηρίου Λαυρίου

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ:
Σε συνέχεια της ξαφνικής και -χωρίς προηγούμενη σχετική συζήτηση- ενυπόγραφης επιστολής σας με αρ. πρωτ. 773/23-8-2016 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θεωρούμε πως οι απαιτήσεις σας είναι υπερβολικές, μονοβαρείς και οδηγούν το σύλλογό μας σε οικονομική αιμορραγία και δυσχερή οικονομική κατάσταση ενώ δε συμβαδίζουν με τη σχετική απόφαση με αρ. πρωτ. 944/29-10-2015 του ΔΣ του ΝΠΔΔ “θορικός”.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ημερομηνία κατάθεσης του σχετικού παραχωρητηρίου για τη δήλωση έδρας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει παρέλθει από τις 24 Αυγούστου και έχουμε πάρει σχετική ολιγοήμερη παράταση.

Ως εκ τούτου, κάτω από τις συγκεκριμένες ασφυκτικές χρονικές πιέσεις που έχουμε οδηγηθεί, σας καλούμε να συζητήσετε εκ νέου το εν λόγω αίτημά μας στην προσεχή συνέλευση του ΔΣ του ΝΠΔΔ “θορικός” που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 εκτός ημερησίας διάταξης.
Τονίζουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα για το θέμα δεδομένου ότι πιθανή περεταίρω καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μας εκτός πρωταθλήματος ή σε άλλη έδρα και την πόλη μας σε πανελλαδικό διασυρμό.

Η μοναδική επιθυμία μας είναι να αγωνιστούμε στη φυσική μας έδρα που είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου. Κάθε άλλη λύση δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη.
Η ομάδα είναι φυσική συνέχεια του Ερασιτεχνικού Σωματείου που παραμένει βασικός μέτοχος, εκτός των άλλων μετοχών λαϊκής βάσης πολιτών της Λαυρεωτικής. Είναι η φυσική συνέχεια της ομάδας που ξεκίνησε από τις γειτονιές της πόλης μας, και κατάφερε να ανέλθει όλες τις κατηγορίες για να φτάσει στην κορυφή της μπάσκετ λιγκ, φέρει το όνομα της πόλης μας, προβάλει περήφανα το όνομά της και τους ανθρώπους της σε όλη την επικράτεια και όλα τα μέσα (ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και έντυπα) σε καθημερινή βάση και όλο το χρόνο και προσελκύει πλήθος κόσμου.

Είναι η ομάδα της οποίας η κοινωνική προσφορά και δράσεις επικροτήθηκαν δια ζώσης μέχρι και από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο (επίσης, θυμίζω φιλικό με ΚΑΕ ΑΕΚ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Λαύριο σε συνεργασία με το Δήμο μας, φιλικός αγώνας με την Κύμη για το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου, αγώνας επίδειξης με τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές για τα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους και πολλά άλλα).

Ίσως εσφαλμένα σας έχουν ενημερώσει ότι η ΚΑΕ Λαυρίου είναι μία επικερδής επιχείρηση. Μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα επίσημα οικονομικά μας στοιχεία. Θυμίζουμε τέλος ότι η ΚΑΕ Λαυρίου διαθέτει σε όλους του αγώνες της δωρεάν προσκλήσεις στους αθλητές όλων των Αθλητικών Ακαδημιών της ευρύτερης περιοχής Λαυρίου και Κερατέας και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου επίκειται, φιλανθρωπικός φιλικός αγώνας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!.

Όπως αντιλαμβάνεστε κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι εις βάρος όλων.
Ζητάμε τη διεξαγωγή διαλόγου και εύρεσης λύσης!.
Με εκτίμηση για την ΚΑΕ Λαυρίου
Γιάννης Ψαρράκης Πρόεδρος ΚΑΕ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …