Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Του χορηγού το κάγκελο

Του χορηγού το κάγκελο

No sponsors - Γιώργος Κογκαλίδης

No sponsors - Γιώργος Κογκαλίδης

Κατά κανόνα σε αυτό το site, στο eBasket κάνουμε ρεπορτάζ. Και το κάνουμε καλά, όσο κι αν αυτό ακούγεται αυτάρεσκο. Από την άλλη, διαβάζουμε και άλλα site, από τα οποία (ενίοτε) βγαίνουν λαβράκια. Πράγματα που λίγοι προσέχουν. Κι επειδή “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες“, άντε να ξετυλίξουμε το κουβάρι.

Υπάρχει ένα site, που κάνει εξυπηρετήσεις. Με το αζημίωτο, φυσικά. Κανείς δεν υπογράφει, αλλά όλοι γνωρίζουν ποιος γράφει (ο γνωστός αγράμματος). Σύντομα θα το μάθουν κι αυτοί που πρέπει, αλλά πάμε παρακάτω.

Αυτό το site, με τον ρεπόρτερ – φάντασμα, έχει αναλάβει (αυτόκλητα) την υπεράσπιση του Μιχάλη Μελή. Και την προβολή του, ενίοτε. Πιθανότατα ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ να μην το γνωρίζει, έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να είναι και πολύ ενημερωμένος για τα μπασκετικά δρώμενα. Δεν ασχολείται ο άνθρωπος, λείπει κι η παρέα του Da Capo, αυτά τα έχει ο Αύγουστος…

Έγραψε, λοιπόν, αυτό το site, ότι ο Μελής έστειλε πρόταση στα “Ελληνικά Πετρέλαια“, από τα οποία ζητά 5.000.000 ευρώ. Μακάρι να τα πάρει, γιατί είναι για καλό του μπάσκετ. Βεβαίως κι εγώ μπορούσα να κάνω πρόταση στη Σαρλίζ Θερόν, αλλά φοβάμαι ότι είχα λίγο λιγότερες πιθανότητες, από αυτές που έχει η πρόταση Μελή, γι’ αυτό και δεν τόλμησα. Η τύχη, όμως, βοηθά τους “τολμηρούς“, οπότε… απάνω τους Μιχάλη.

Υπάρχει κι άλλο ένα site, το οποίο λειτουργεί -εσχάτως- ως άτυπο γραφείο Τύπου της ΕΟΚ. Δεν είναι περίεργο ότι έχει… άμεση πληροφόρηση (μαθαίνει τα νέα πιο γρήγορα κι από τις ομάδες), αφού διαθέτει τον υπεύθυνο Τύπου της Ομοσπονδίας στις τάξεις του. Και καλά κάνει (και το site, και ο υπεύθυνος).

Τον τελευταίο καιρό, τα δύο site συμφωνούν σχεδόν σε όλα. Αυτό κι αν δεν είναι κακό. Και λέμε σχεδόν, γιατί το δεύτερο site είχε γράψει πρώτο (πριν από σχεδόν έναν μήνα) για την πρόταση Μελή (χωρίς να αναφέρει τα “Ελληνικά Πετρέλαια“, επιλέγοντας να τα “φωτογραφίσει“). Μόνο που ανέφερε ότι “ξέσπασαν στα γέλια” όταν πήραν την πρόταση από την εταιρία.

Ο αγράμματος ρεπόρτερ – φάντασμα (που ανέφερα πιο πάνω), αυτοϊκανοποιείται -δημοσιογραφικά, μην πάει ο νους σας στο κακό- εσχάτως, υποστηρίζοντας ότι τα γράφει όλα πρώτος. Μάλιστα, μας εγκαλεί γιατί λέει “τον αντιγράφουμε“. Δεν γίνεται αυτό πρακτικά, γιατί τόσο ανορθόγραφα κείμενα δεν υπάρχουν σε άλλα site, αλλά να μην έχει διαβάσει το εδώ κι έναν μήνα ρεπορτάζ του… “κολλητού” του; Μπορεί να συμβεί, δεν μπορεί;

Αν, λοιπόν, πιστέψουμε το ρεπορτάζ του δεύτερου site, πώς και γιατί επανήρθε η πρόταση (με την οποία γέλασαν οι “πετρελαιάδες“) χθες από τον αγράμματο στο προσκήνιο; Μήπως επειδή βγήκε το δικό μας ρεπορτάζ για την εξαφάνισηΜελή; Αν ναι, να χαίρεται ο νέος πρόεδρος τη μοντέρνα αντίληψη για την επικοινωνιακή του πολιτική. Πολύ νέα αντίληψη, εξαιρετική.

Αν πάλι πιστέψουμε το δεύτερο (και νεότερο) ρεπορτάζ, πώς προέκυψε ο γέλωτας και μάλιστα προ μηνός, αφού το θέμα είναι σε διαπραγμάτευση; Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι στην ΕΟΚ δεν θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν τα “Ελληνικά Πετρέλαια” πήγαιναν στον ΕΣΑΚΕ. Βλέπετε, ο λογαριασμός της Eurobank έχει μπλοκαριστεί από τον Αντρέα Τρινκιέρι κι ένας νέος χορηγός θα ήταν “θείο δώρο“, για τα άδεια ταμεία της Ομοσπονδίας. Να πληρωθούν και οι απλήρωτοι υπάλληλοι… Ε;

Στην πορεία θα φανεί, ποιος είχε δίκιο. Κι αυτό που θα φανεί ακόμα πιο έντονα, είναι πως ο Μιχάλης Μελής έχει μπλέξει σε έναν φαύλο κύκλο. Σύντομα θα αντιληφθεί, πως όσο κι αν ταΐζει το θηρίο, το θηρίο (δεν το λες) δεν χορταίνει. Και πως δεν ήταν ζητούμενο η αλλαγή στην πρωτοκαθεδρία, αλλά η άλωση του ΕΣΑΚΕ. Θα συναινέσει; Πώς το είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας; Ιδού η Ρόδος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …