Κεντρική Basket League Άρης “Τιμή μου που βρίσκομαι στον Άρη”

“Τιμή μου που βρίσκομαι στον Άρη”

aris priftis

aris-priftisΟ Δημήτρης Πρίφτης έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό έργο στον Άρη τα τελευταία χρόνια και, μιλώντας στο περιοδικό της ιδιωτικής κλινικής του Αγίου Λουκά, τόνισε πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο που βρίσκεται στους “κίτρινους“.

Ο τεχνικός του Άρη υποστήριξε ότι: “Υπάρχουν στιγμές κορεσμού, όπου ο οργανισμός και, κυρίως, το μυαλό χρειάζονται εκτόνωση, όμως κι εκεί βρίσκω αυτή την ισορροπία μέσα από άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως λίγο τρέξιμο, καμιά φορά τένις με την κόρη μου, πινγκ πονγκ, ποδήλατο και κολύμπι το καλοκαίρι”.

Όσον αφορά στον Άρη, υπογράμμισε πως “είναι μια ιδιαίτερη ομάδα για μένα, γιατί έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική μου διαδρομή. Η συνεργασία μου με τον Άρη ξεκίνησε το 2009-2010. Αποτελεί τιμή για μένα που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας του Άρη τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα, με έντονη ιστορία, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σπορ στην Ελλάδα“.

Επίσης, αναφέρθηκε στις αξίες, που πρέπει να υπάρχουν εντός ομάδας, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία: “Να φύγουμε από την ιδιοτέλεια και τον εγωκεντρισμό, να είμαστε αλτρουιστές και να ζούμε με το πνεύμα συλλογικότητας κι ομαδικότητας. Είναι πολύ σημαντικό το να φθάσεις στο σημείο να νιώσεις τη χαρά του να μοιράζεσαι συναισθήματα, ευθύνες, όμορφες και δύσκολες στιγμές και στο τέλος να μοιράζεσαι την μπάλα, το αντικείμενο που μπορεί να ενώσει, αλλά και να χωρίσει μια ομάδα.

Ταυτόχρονα, ο αθλητισμός είναι ένας αγώνας με εναλλαγές συναισθημάτων κι έντονες, στιγμές που πρέπει να διαχειρίζεσαι με πειθαρχία και συλλογικότητα. Το μεγαλείο του να μοιράζεσαι, όταν το νιώσεις, τότε πραγματικά θα γίνεις καλός συμπαίκτης και κατ’ επέκταση ένας καλός συνάνθρωπος. Γιατί, τελικά, ένας καλός παίκτης είναι καλός συμπαίκτης κι ένας καλός άνθρωπος ένας καλός συνάνθρωπος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…