Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τα νέα δεδομένα

Τα νέα δεδομένα

hairston mavrokefalidis

hairston-mavrokefalidisΝέα δεδομένα δημιουργούνται στην ΑΕΚ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα αποτελέσει παρελθόν, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του. Αν, δε, ο Μαλίκ Χέρστον δεν συνεχίσει στην “Ένωση” (προς το παρόν, όλα είναι ανοικτά), οι “κιτρινόμαυροι” θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ξένου κόμπο γκαρντ και, μάλιστα, από το πάνω “ράφι”!

Τέλος ο ΛουMavrokefalidis

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφυγε, χθες το πρωί (23/08), από τη Σλοβενία και δη από την Κράνισκα Γκόρα, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Ο 32χρονος φόργουορντ/σέντερ επέστρεψε στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της “Ένωσης”, προκειμένου να λυθεί το συμβόλαιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο “Λου” αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” των “κιτρινόμαυρων” κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Όσον αφορά στα στατιστικά του, ο Μαυροκεφαλίδης μέτρησε 13.9 πόντους (49.4% στα δίποντα, 32.5% στα τρίποντα, 81.7% στις βολές), 6.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι στην Basket League της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Στο Γιούροκαπ, δε, είχε 24.2 πόντους (53.7% στα δίποντα, 42.4% στα τρίποντα, 85.7% στις βολές), 9.7 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Πλέον, θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Μαυροειδής, ο εκλεκτός του Ζντοβτςmavroeidis-katsivelis-aek

Η ΑΕΚ, μετά το επικείμενο “διαζύγιό” της με τον Μαυροκεφαλίδη, στρέφεται στην εκ νέου απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή, προκειμένου να καλύψει το κενό στη θέση “5”.

Ο 31χρονος σέντερ ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στην Κηφισιά. Ακολούθως, πήρε μεταγραφή για την “Ένωση”, με την οποία μέτρησε 9.3 πόντους (57.2% στα δίποντα, 72.1% στις βολές) και 5.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Μαυροειδής, μολονότι πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Η “Ένωση”, όμως, επιθυμεί πια να τον ξανά εντάξει στο ρόστερ της, για να ενισχύσει τη φροντ λάιν της. Στο μεταξύ, ο πολύπειρος σέντερ συμμετείχε στις προπονήσεις του Δούκα τις τελευταίες ημέρες.

Κεφάλαιο Χέρστονhairston-printezis-aek-olympiakos

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σε ό,τι αφορά την παραμονή ή μη του Μαλίκ Χέρστον στην ΑΕΚ. Σε περίπτωση, πάντως, που λυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, οι “κιτρινόμαυροι” θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ξένου κόμπο γκαρντ (ενός παίκτη, δηλαδή, που θα αγωνίζεται στις θέσεις “1” και “2”) και, μάλιστα, από το πάνω “ράφι”.

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος υποβλήθηκε, τη Δευτέρα (22/08), σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο. Δεν είναι βέβαιο, όμως, πως θα το εξαντλήσει.

Ο Χέρστον ήλθε στην “Ένωση” στα μέσα της σεζόν 2014-’15, προκειμένου να προστεθεί στους Ποπς Μενσά-Μπονσού και Καρλ Ίνγκλις και να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός άσος, ωστόσο, δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Για την ακρίβεια, δεν ήταν σταθερός στην απόδοσή του, κάτι που προβλημάτιζε τόσο τον Ντράγκαν Σάκοτα, όσο και τον Γιούρι Ζντοβτς. Ο Χέρστον είχε 8.7 πόντους (62.4% στα δίποντα, 39.6% στα τρίποντα, 72.5% στις βολές), 2.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο στην περσινή Basket League.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…