Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Στήριξη στις καλές και τις κακές στιγμές”

“Στήριξη στις καλές και τις κακές στιγμές”

soulis markopoulos paok dilwseis

soulis-markopoulos-paok-dilwseis

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο προπονητής των “ασπρόμαυρων” τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να βρεθούν μεταξύ τους, ώστε ο “Δικέφαλος του Βορρά” να μπορέσει φέτος να πιέσει περισσότερο και να τρέξει περισσότερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: “Τα νέα παιδιά δεν έχουν εμπειρίες από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πολύ περισσότερο από το ελληνικό. Θέλει δουλειά, υπομονή, έχουν όρεξη. Στις μέρες που είναι εδώ δείχνουν μεγάλη διάθεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ”.

Για το τι είδους μπάσκετ θα προσπαθήσει να παίξει φέτος ο ΠΑΟΚ: “Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις και τα προσόντα που διαθέτουν προσπαθείς να κάνεις το ανάλογο στο γήπεδο. Αν βρεθούν οι παίκτες θα μπορέσουμε να πιέσουμε περισσότερο, να τρέξουμε περισσότερο. Θα φανεί στο γήπεδο τι αποτελέσματα θα έχουμε. Να τρέχεις χωρίς λόγος δεν έχει σημασία”.

Για το γεγονός ότι μέσα Αυγούστου έχει “κλείσει” ουσιαστικά όλο το ρόστερ: “Είναι πολύ καλό να έχεις τους παίκτες την ώρα που θέλεις για να γίνει η σωστή προετοιμασία και να βρεθεί η ομάδα στο επίπεδο που απαιτείται. Ο χρόνος θα δείξει πόσο είμαστε ωφελημένοι. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Καμιά φορά όταν παίρνεις παίκτες νωρίς, δεν έχεις το χρόνο να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις”.

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: “Αυτή την στιγμή είναι αυτή η ομάδα, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι ιδιαίτερο”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έγιναν: “Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Τους παίκτες πέρυσι και φέτος εμείς του διαλέξαμε και θα φανεί στο γήπεδο πώς ανταποκρίνονται”

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: “Επιτέλους, ας πλαισιώσουν την ομάδα όσο μπορούν περισσότερο. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, οι παίκτες να βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο, να παίζουν ένα μπάσκετ που θα ευχαριστιέται ο κόσμος και όταν είμαστε πίσω και θα προσπαθούμε περισσότερο για τη νίκη”.

Για το αν έχει αλλάξει προσανατολισμό φέτος ο ΠΑΟΚ καθώς θα παίξει πιο γρήγορα: “Η βαθμολογική κατάσταση δεν είναι πρόβλημα, ο στόχος είναι εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει αλλαγή κατεύθυνσης, σημασία έχει αν μπορείς να κάνεις πράγματα στο γήπεδο, να παίξεις πιο γρήγορα, Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που θα φανεί αν το υιοθετήσουμε ως το τέλος της σεζόν. Δεν θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Θα παίξει ρόλο αν σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού μπορούν να ανταποκριθούν οι παίκτες και να καλύψουν τις φιλοδοξίες που υπάρχουν”.

Για την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο νεοσύστατο Champions League: “Είναι καλή διοργάνωση, ένας θεσμός που θα αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις. Μακάρι να πετύχει. Εμείς έχουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάμε καλά”

Μαργαρίτης: “Να παίξουμε ωραίο και ελκυστικό μπάσκετ”

paok-margaritis-chatser

Για τους νέους παίκτες: “Πρέπει να τους βάλουμε μέσα στην ομάδα και να μάθουν την φιλοσοφία της ώστε να γίνουμε ένα”.

Για το μπάσκετ που θα παίξει ο ΠΑΟΚ: “Θέλουμε να είμαστε πιο ελκυστικοί και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Από τις πρώτες προπονήσεις βλέπω ότι υπάρχει διάθεση, κίνητρο και ενέργεια. Ο ΠΑΟΚ θα παίζει γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Θέλουμε να γίνουμε μια καλή ομάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έρθει ο κόσμος να μας βλέπει. Τον καλούμε για την γιορτή που διοργανώνει η ομάδα (σ.σ. στις 9/9 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο “Παλατάκι”), να μας δει για πρώτη φορά στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα βρίσκονται και παλιοί παίκτες της ομάδας που έχουν δώσει χαρές στο κόσμο. Από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας εν όψει της συνέχειας”.

Κλάντον: “Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι”

paok-prwti-proponisi-Clanton3

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: “Οσο περνάει ο χρόνος, δενόμαστε ακόμη περισσότερο. Οσες περισσότερες προπονήσεις κάνουμε η ομάδα θα λειτουργεί καλύτερα”.

Για τους πολλούς Αμερικανούς που έχει φέτος ο ΠΑΟΚ και αν μίλησε μαζί τους: “Μίλησα με όλους του Αμερικανούς και με ρώτησαν διάφορα για τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα να τους βοηθήσω. Εννοείται πως η κατάσταση είναι διαφορετική εδώ και όσο περνάει ο καιρός, θα προσαρμόζονται καλύτερα”.

Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας σεζόν: “Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι. Ηθελα να επιστρέψω, έχω μιλήσει με τον κόουτς και περιμένω να δείξω τις ικανότητες μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…