Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ο κόσμος της ΑΕΚ να μην ανησυχεί”

“Ο κόσμος της ΑΕΚ να μην ανησυχεί”

nikolaou giorgos

nikolaou giorgosΔηλώσεις σχετικά με το μέλλον της ΑΕΚ έκανε ο Γιώργος Νικολάου, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος στην συνέντευξη την οποία έδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ, ωστόσο, δεν έκρυψε πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφαση της αποχώρησης από το Γιούροκαπ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αποχώρηση από το Eurocup:
“Είναι μια απόφαση που ήρθε μετά από πολλή σκέψη. Υπήρχαν μέρες που δεν κοιμηθήκαμε από την προσπάθεια να βρούμε μία λύση. Προκειμένου να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, γιατί όλοι στην ομάδα είχαν μία ανησυχία, πήραμε αυτή την απόφαση. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή”.

Για τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση:
 “Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση αυτή για πάρα πολλούς λόγους κι όχι ελαφρά τη καρδία. Τους γνωστοποιήσαμε αυτούς τους λόγους μέσω επιστολής του Μάκη Αγγελόπουλου και στην Ευρωλίγκα. Ένας από τους λόγους ήταν το μπλόκο στα δελτία, που προκαλούσε ένα πρόβλημα στη συνοχή και την ηρεμία της ομάδας”.

Την αρχική επιλογή να αγωνιστεί στο Γιούροκαπ:
Εμείς θέλαμε να παίξουμε στη διοργάνωση των δυνατών, αλλά αυτή η διοργάνωση άρχισε να φυλλορροεί. Έφυγαν οι Ιταλοί, ίσως φύγουν κι άλλοι. Υπάρχουν ακόμη δικαστικές διαμάχες, είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το τι γίνεται, αλλά τα δικαστήρια μπορούν να πάνε μακριά και η ομάδα πρέπει να πάει ήρεμη στην προετοιμασία στη Σλοβενία. Πλέον η κατάσταση εκτονώνεται και η ομάδα προχωρά”.

Tο αν θα εκδοθούν πλέον τα δελτία:
“Ρωτήστε την ομοσπονδία, όχι εμάς. Πλέον δεν συντρέχει λόγος να μην υπάρχει απαγόρευση έκδοσης δελτίων και φαντάζομαι πως θα εκδοθούν πλέον”.

Tο αν θα παίξει η ΑΕΚ στο FIBA Champions League:
“Τη στιγμή αυτή η απόφαση είναι πως η ομάδα είναι εκτός Eurocup. Για οτιδήποτε άλλο θα δούμε τις επόμενες μέρες. Η διοίκηση θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει και ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί”.

Tη διαμάχη μεταξύ FIBA-Euroleague:
“Επειδή μόνο εμείς από την Ελλάδα βιώσαμε στο πετσί μας, θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη και στο μπάσκετ. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Όλο το διάστημα αυτό υπήρχαν αντίστοιχες διεργασίες και στην UEFA, απλώς εκεί προφανώς είναι πιο διαλλακτικοί άνθρωποι και βρήκαν τις λύσεις”.

.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…