Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να παίξουμε γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ”

“Να παίξουμε γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ”

soulis markopoulos

soulis markopoulosΣε δηλώσεις για την ερχόμενη σεζόν, και τον “Δικέφαλο του Βορρά” μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο:
“Μετά το τέλος της περσινής σεζόν, αποφασίσαμε να αλλάξουμε το προφίλ της ομάδας κι αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε περισσότερο έμφαση στο γρήγορο και θεματικό μπάσκετ, να έχουμε ρεπερτόριό μας έναν τρόπο παιχνιδιού που θα μας δίνει περισσότερα εύκολα καλάθα και ταυτόχρονα να βλέπει ο κόσμος κάτι που θα τον ενθουσιάζει. Βέβαια για να γίνει αυτό πράξη, θα πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά και με την δική μας καθοδήγηση όλοι οι παίκτες και ιδιαίτερα τα παιδιά που δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά την Ευρωπαϊκή εμπειρία, να ανταποκριθούν στο διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και ταυτόχρονα να μην έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στη δική μας αμυντική φιλοσοφία.

Ελπίζουμε ότι με πολλή δουλειά, υπομονή και με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουν οι παίκτες να αφομοιώσουν αυτά τα οποία θα ζητήσει η ομάδα. Το γεγονός ότι πρόκειται για νέους παίκτες, που προέρχονται από διαφορετικές καταστάσεις και ομάδες, σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους, για να βρούμε τη σωστή χημεία και να παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε στον κόσμο μας”.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις:
“Πήραμε παίκτες οι οποίοι έχουν αρκετή εμπειρία, ακόμη και αν πρόκειται για παιδιά νεαρής ηλικίας, όπως ο Μιλιένοβιτς που γαλουχήθηκε σε μία σκληρή αμυντικά ομάδα. Είναι παίκτης με ταλέντο και πάθος για διάκριση, από μικρή ηλικία ήταν πρωταγωνιστής σε ομάδες επιπέδου και το στυλ του πόιντ γκαρντ που έχει, μπορεί να δώσει λύσεις και στην επίθεση. Υπάρχουν βεβαίως και παίκτες που δεν έχουν καθόλου εμπειρία από το ευρωπαϊκό, αλλά και το επαγγελματικό μπάσκετ, όπως ο Τέιλορ, αλλά στη δική του περίπτωση είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει δείξει τρομερή θέληση για να πετύχει. Με την επιμονή και την υπομονή του, κατάφερε να αλλάξει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται κι αυτή την προσπάθεια περιμένουμε ότι θα δείξει ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, για να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να προσφέρει αυτά που περιμένουμε.

Ο Σίμπερτ έχει σαν μεγάλο του προσόν το σουτ, είναι ουσιαστικά ρούκι, καθώς έχει μόνο έναν χρόνο που βγήκε από το κολέγιο και θα πρέπει να δουλέψουμε και σε αυτό, για την σωστή αντιμετώπιση μίας εντελώς διαφορετικής κατάστασης, ενώ περιμένουμε ότι θα δείξει και άλλες πτυχές του ταλέντου του μέσα στο παιχνίδι. Ο Μπράιαντ είναι πιο έμπειρος. Είχε μία πολύ καλή σεζόν στην Ιταλία, μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, είναι σκόρερ και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν μέσα από το παιχνίδι.

Ο Πέινερς δεν ήταν άγνωστος σε εμάς, τον είχαμε αντιμετωπίσει πριν δύο χρόνια στο Γιούροκαπ. Νομίζω ότι η συνεργασία μας είναι στοίχημα και για εμάς, αλλά και αυτόν. Έχει την επιθυμία να μπει σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, πιστεύουμε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και θα μας βοηθήσει πολύ με το ολ αράουντ παιχνίδι του. Ο Γλυνιαδάκης είναι πολύ έμπειρος και η παρουσία ενός τόσο ψηλού και τόσο πεπειραμένου παίκτη θα μας δώσει βάθος στην φορντ λάιν, κάτι που θα το χρειαστούμε πολύ και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

Ο Χρυσικόπουλος επίσης, είναι ένας παίκτης που τον ξέραμε καλά, έδειξε πέρσι ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε. Νομίζω ότι είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι δεν θα πάνε χαμένα τα πλούσια προσόντα που έχει και να εκμεταλλευτεί τόσο αυτός, όσο και η ομάδα”.

-Για αυτούς που παρέμειναν στην ομάδα:
Έχουμε τους δικούς μας παίκτες, τον Μαργαρίτη και τον Τσόχλα που έμειναν και πλαισιώνουν την ομάδα, την γνωρίζουν και κοντά είναι και ο Κλάντον, που μπορεί να ήρθε στο τέλος της περσινής περιόδου στον ΠΑΟΚ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε και τα νέα παιδιά, τον Καμάρα και τους υπόλοιπους που έρχονται, που έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους και το βασικό στοιχείο που θα τους συνοδεύει για να πάνε μπροστά είναι η δουλειά.

Αυτό όμως είναι κάτι που ισχύει για όλη την ομάδα, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινάμε από την αρχή, έχουμε πολλά νέα πρόσωπα και θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Και σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλοι να δείξουν κατανόηση, υπομονή και επιμονή. Και εμείς με την προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο και ο κόσμος που με την στήριξή του για αυτά που θέλουμε να παρουσιάσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…