Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Μιχάλη, σ’ αυτό μαζί σου

Μιχάλη, σ’ αυτό μαζί σου

melis

melis

Είμαι της άποψης ότι ένα σύγχρονο πρωτάθλημα πρέπει να στηρίζεται σε μία ανεξάρτητη αυτοχρηματοδοτούμενη διαιτητική αρχή και γι’ αυτό εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει μία μελέτη, για το πώς μπορούμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας φυσικά τη συναίνεση όλων των ομάδων και των αρμόδιων θεσμικών φορέων“.

Όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν ότι έχουμε κριτική (ενίοτε κι επιθετική) στάση απέναντι στα πράγματα και στους φορείς. Γράψαμε τις διαφωνίες και τις ενστάσεις μας, αναφορικά με την πρώτη συνέντευξη του Μιχάλη Μελή. Σε αυτό το κομμάτι, που αφορά στη διαιτησία, είμαστε 100% μαζί του!

Το πρωτάθλημα της Α1 είναι επαγγελματικό και πρέπει να έχει επαγγελματίες διαιτητές. Είναι πάγια θέση μας, άρα στηρίζουμε την πρόθεσή του, αρκεί να μην μείνει μόνο πρόθεση. Θα είμαστε εδώ να τον χειροκροτήσουμε μόλις θέσει προς συζήτηση το θέμα, μόλις κινηθούν οι διαδικασίες διερεύνησης.

Κάποια στιγμή πρέπει η διαιτησία να απαλλαγεί από τα βαρίδια της ΕΟΚ και να είναι ανεξάρτητη. Κι επειδή -ενίοτε- ο διάβολος κρύβεται πίσω από τις λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν και οι 14 ομάδες. Μια ευρεία πλειοψηφία αρκεί για να αλλάξει το τοπίο.

Άλλωστε είναι νωπές οι καταγγελίες του Ηλία Καφφέ, οπότε είναι καιρός (κι αργήσαμε) να μπουν βάσεις για επαγγελματική διαιτησία, για να αλλάξει το γκρίζο τοπίο. Αρκεί να μην είναι μόνο λόγια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…