Κεντρική Διεθνή “Λύγισε” ο Τζινόμπιλι (vid)

“Λύγισε” ο Τζινόμπιλι (vid)

ginobili-usa-argentina

Η Αργεντινή ηττήθηκε από τις ΗΠΑ στον τρίτο προημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με τον Μανού Τζινόμπιλι να αποχαιρετάει την εθνική ομάδα.

Ο 39χρονος Μανού γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τους συμπαίκτες του, τους αντιπάλους αλλά και τον κόσμο να τον χειροκροτούν, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του στο μπάσκετ.

Δείτε βίντεο:

“Αυτός είναι ο 20ος χρόνος από τον πρώτο μου αγώνα στην Εθνική ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος και την ίδια στιγμή είμαι λυπημένος και χαρούμενος καθώς το να έχεις την ευκαιρία να παίζεις στα 39 σου, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Πόσοι αθλητές βρίσκονται στην ηλικία μου, ειδικά μπασκετμπολίστες; Είμαι τόσο τυχερός που έμεινα υγιής κι έπαιξε με κάποια παιδιά για τόσο καιρό και τα πήγαμε τόσο καλά με την ομάδα.Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Είμαι περήφανος.

Είμαι περήφανος για την μακροβιότητα, για τον τρόπο που παίξαμε το παιχνίδι, για όλα όσα πετύχαμε, τη φιλία και τη συντροφικότητα που δημιουργήσαμε, είμαι τόσο περήφανος για πολλά πράγματα.

Ήταν μια απίστευτη εποχή. Είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή σου που τελειώνει και αυτό σημαίνει πολλά, θα πρέπει να σκεφτείς πολλά πράγματα, και με κάνει να νοιώθω κάπως συναισθηματικά φορτισμένο”, δήλωσε ο Τζινόμπιλι, ενώ ο Αντρές Νοτσιόνι, ο οποίος αποχαιρέτησε επίσης την εθνική Αργεντινής πρόσθεσε:

“Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα… Ξεκίνησα από μια μικρή πόλη και πλέον είμαι εδώ, δίπλα σε αυτούς τους γίγαντες. Είναι απίστευτο.

Ελπίζω η επόμενη γενιά να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει όνειρα. Εμείς ονειρευτήκαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι μπορούν να το πετύχουν ξανά. Δεν έχω αμφιβολία ότι άλλοι μπορούν να το κάνουν μετά από εμάς”.

Όσο για τους Τζινόμπιλι, Σκόλα και Πριτζιόνι, με τους οποίους πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είπε: “Ήταν απόλαυση να μοιραστώ αυτές τις στιγμές με τον Μανού, τον Λουίς και τον Πάμπλο, είναι σαν αδέρφια μου. Ήταν ωραίο που είχαμε και τους νεαρούς δίπλα μας. Ήταν απόλαυση, αλλά αυτός ο κύκλος έπρεπε να κλείσει.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα μέρος σε αυτόν τον ιστορικό κύκλο, ήταν κάτι απίστευτο για εμένα. Σκεφτόμουν να βρισκόμουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες μια φορά και τώρα αποσύρομαι έχοντας παίξει σε τέσσερις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…