Κεντρική Διεθνή “Φαβορί οι ΗΠΑ, στόχος μας το χρυσό”

“Φαβορί οι ΗΠΑ, στόχος μας το χρυσό”

nikola mirotic spain eurobasket2015

nikola mirotic-spain-eurobasket2015Οι ΗΠΑ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σύμφωνα με τον Νίκολα Μίροτιτς, όμως, ο ίδιος φαίνεται διατεθειμένος να “παλέψει” μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο πάουερ φόργουορντ των Μπουλς, δήλωσε:
“Οι ΗΠΑ είναι το φαβορί, αλλά στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το χρυσό. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, όπως πάντα. Ξέρουμε ότι έχουμε μια σπουδαία ομάδα, αλλά είμαστε σε δύσκολο όμιλο, συνεπώς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Κάθε ματς θα είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά”.

Για την έναρξη των αγώνων κόντρα στην Κροατία:
“Έχουμε ένα σκληρό ματς και το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε υγιείς. Το γεγονός ότι ορισμένοι παίκτες να έφυγαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να υπογράψουν τα συμβόλαια τους στο ΝΒΑ αλλά πλέον είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο.

Έχουμε ορισμένους νέους παίκτες στην ομάδα κι εγώ είμαι νέος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σημαντικό είναι το “εμείς”, η ομάδα. Θέλω το χρυσό και ξέρω ότι η ομάδα μπορεί”.

Για την μεγάλη ελπίδα της Ισπανίας, Πάου Γκασόλ:
“Είναι το σημείο αναφοράς μας, το μεγάλο κορμί και είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο τουρνουά. Στην άμυνα χρειαζόμαστε βελτίωση σε κάποια πράγματα, ειδικά επειδή ο Μαρκ δεν είναι εδώ, έχουμε όμως ομάδα με ταλέντο. Είμαι σίγουρος θα τα πάμε καλά.

Οι ΗΠΑ έχουν σουπερστάρς που μπορεί ο καθένας τους να σημειώσει 20 πόντους σε κάθε ματς. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως, ειδικά στο μπάσκετ όλα είναι πιθανά. Μπορεί να έχουν ένα κακό ματς κι εμείς ένα καλό. Αυτό είναι ακόμα μακριά, τώρα σκεφτόμαστε τον πρώτο μας αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…