Κεντρική Basket League Άρης Η “πρώτη” του Άρη! (vids)

Η “πρώτη” του Άρη! (vids)

proti-omada-Aris

Ο Άρης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συγκέντρωσή του για τη σεζόν που έρχεται, με όνειρα και φιλοδοξίες για μία επιτυχημένη πορεία.

Μοναδικός απών από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας μας ήταν ο Έρικ Μπάκνερ, ο οποίος συνεχίζει τις υποχρεώσεις στου στο πρωτάθλημα της Κίνας. Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε όλους τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές στη διάθεσή του και όλοι εξέφρασαν τη «δίψα» τους για μία καλή αγωνιστική χρονιά.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης Εμμανουήλ Λάσκαρης, έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει της νέας σεζόν:

Με την ευκαιρία της επίσημης πρώτης συγκέντρωσης του Άρης, εύχομαι να έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν, με υγεία πάνω απ’ όλα για όλη την ομάδα, το προσωπικό και φυσικά τους φιλάθλους μας. Πέρυσι κάναμε ένα βήμα προόδου σε όλα τα επίπεδα και ευχή όλων μας είναι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Άρη και να πετύχουμε τους στόχους μας, αγωνιστικούς και μη. Εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και την οικογένεια Λάσκαρη, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή του Άρης στην ελίτ και τους περιμένουμε στο “Nick Galis Hall”.

Πρίφτης: “Υπομονή, θέληση και συνεργασία”

dimitris-priftis

Θέλω να ευχηθώ καλό χειμώνα και καλή σεζόν, με υγεία σε όλους Οι σκέψεις μας για τη σεζόν που έρχεται είναι πολλές. Όπως πάντα, εστιάζουμε στην πρώτη σκέψη που είναι η επόμενη προπόνηση και βήμα βήμα να μπορέσουμε αυτό το ρόστερ που διαμορφώσαμε να το κάνουμε με όσο το δυνατόν καλύτερη συνοχή, σύμπνοια και συλλογικό πνεύμα ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας όλη τη χρονιά”.

Στη συνέχεια είπε για το αν έχει ανέβει ο πήχης των στόχων: “Κατ’ αρχήν όπως γνωρίζετε, οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδας έχουν αυξηθεί Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κάναμε ακόμα ένα βήμα και μπορέσαμε να εντάξουμε στην ομάδα θεωρητικά καλύτερους παίκτες, όλα αυτά αποδεικνύονται και θα εφαρμοστούν στην πράξη μέσα στο γήπεδο.

Ο κ. Λάσκαρης και πέρυσι, αλλά και φέτος, μας έδωσε αυτήν τη δυνατότητα και με πολλή μελέτη, αρκετή επικοινωνία, πολλή ανάλυση και αρκετή υπομονή, διαμορφώσαμε αυτό το ρόστερ, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι για το οποίο μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουμε μία τελική απόφαση. Ο πήχης κάθε χρόνο διαμορφώνεται όχι μόνο σε σχέση με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και με το τι κάνουν και οι άλλοι.

Διαμορφώσαμε ένα ρόστερ το οποίο θεωρητικά είναι πιο ανταγωνιστικό και με αρκετό ταλέντο, το οποίο όμως έχει και αρκετές αδυναμίες. Δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω κάποιον στόχο. Υπάρχουν αρκετοί στόχοι που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, στο γεγονός ότι πρέπει να βελτιωθούμε μέρα με τη μέρα, να αποκτήσουμε μία ταυτότητα και να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται εύκολο, αλλά γίνεται δύσκολα. Χρειάζεται υπομονή, πολύ μεγάλη θέληση και διάθεση συνεργασίας”.

Για το αν θα υπάρξει και προσθήκη έκτου ξένου παίκτη: “Έχουμε να εντάξουμε στο ρόστερ έναν κοινοτικό παίκτη και εκεί θα σταματήσουμε. Δεν είναι στα άμεσα, ούτε στα μελλοντικά πλάνα μας να κάνουμε μία προσθήκη. Φυσικά η χρονιά είναι μεγάλη, οι συνθήκες πολλές φορές αλλάζουν και αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ίσως το κάνουμε, το καλό της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα. Η κενή θέση ξένου μπορεί να λειτουργήσει ως μία ασφάλεια, αλλά σε πρώτη φάση δεν είναι στα πλάνα μας να κάνουμε επιπλέον κίνηση. Αν μπορούμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως την ξεκινάμε, για μας αυτό είναι το ιδανικό”.

Για το τι θα θεωρηθεί επιτυχία, στο αγωνιστικό κομμάτι: “Κατ’ αρχήν να παίξουμε καλό μπάσκετ, να αρέσει στον κόσμο αυτό που θα κάνουμε στις τέσσερις γραμμές. Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε όπως κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας μία καλή παρουσία στην Ευρώπη και μία σταθερή παρουσία και απόδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Για το στιλ μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα: “Έχουμε ταχύτητα, πιο γρήγορα πόδια και περισσότερη δύναμη μέσα στο καλάθι σε σχέση με πέρυσι. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και πιο πιεστικά στην άμυνα, να εκτελέσουμε τα πάντα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Από κει και πέρα, βλέποντας και τους παίκτες μέρα με τη μέρα θα βάλουμε κι άλλα κομμάτια στο παιχνίδι μας, που αφορούν το σετ παιχνίδι το οποίο είναι χαρακτηριστικό της λίγκας μας”.

Για το Champions League: “Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο, όπου οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Είναι πρόωρο να πούμε κάτι περισσότερο, έχω δει επιδερμικά τις ομάδες, δεν τις έχω μελετήσει περισσότερο. Πιστεύω ότι το γεγονός ότι προκρίνονται τέσσερις από τις οκτώ ομάδες στην επόμενη φάση δημιουργεί έναν συντελεστή δυσκολίας σε σχέση με πέρυσι όπου περνούσαν οι τέσσερις από τους έξι. Σε επίπεδο αριθμού αγώνων, στην πρώτη φάση είναι σαν να παίζουμε και τις δύο πρώτες φάσεις του περσινού Eurocup. Θα δούμε, βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι”.

Μούρτος: “Κάτι παραπάνω από πέρυσι”

aris-panathinaikos-spiros-mourtos

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης συγκέντρωσης, να ευχηθούμε να έχει η ομάδα μία καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα και φυσικά επιτυχίες. Τώρα μαζευόμαστε, περιμένουμε δυο παιδιά ακόμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, σιγά σιγά ξεκινάμε, την Παρασκευή φεύγουμε για τη Βουλγαρία και προχωράμε βήμα βήμα».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας: “Όπως και πέρυσι είχαμε το Eurocup, έτσι φέτος έχουμε το Champions League. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση και περιμένουμε κι εμείς να δούμε πώς θα είναι και πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε”.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: “Ανοίγει ένας νέος κύκλος και για μένα. Ήταν τιμή μου να μείνω άλλα τρία χρόνια στην ομάδα, το ήθελα πάρα πολύ. Η υπόσχεση μπορώ να δώσω είναι ότι θα καταθέτω, όπως πάντα, το 200% των δυνατοτήτων μου”.

Για τον στόχο του Άρη: “Στόχος μας είναι να κάνουμε το κάτι παραπάνω από πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε”.

Για το ότι έχει ζήσει τον Άρη σε όλα τα στάδια εδώ και πολλά χρόνια: “Έχω δει την ομάδα σε όλα τα στάδια, από την Ευρωλίγκα μέχρι την απαγόρευση των μεταγραφών και την αναγέννηση των τελευταίων χρόνων, πέρυσι με το Eurocup και φέτος με το Champions League. Ήταν μία δικαίωση για μένα η υπογραφή του νέου συμβολαίου και το ήθελα πάρα πολύ. Αυτό που ήθελα το πήρα και ήταν πολύ απλά τα πράγματα αναφορικά με την παραμονή μου”.

Καββαδάς: “Μέλος μιας σπουδαίας ομάδας”

kavvadas-aris

“Νιώθω ότι είμαι μέλος μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι ο ΑΡΗΣ., το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Έχω 10 μέρες που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και έχω ξεκινήσει την προετοιμασία. Σίγουρα ο ΑΡΗΣ περιμένει πολλά από Μένα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο. Εύχομαι να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά με υγεία”.

Για την ικανοποίηση με την οποία υποδέχτηκε ο κόσμος την έλευσή του στον ΑΡΗ: “Βρίσκομαι λίγες μέρες εδώ και προσπαθώ να προσαρμοστώ, ακόμα ψάχνω τους δρόμους. Βλέπω μία πολύ όμορφη πόλη με καλό κόσμο. Θα προσπαθήσω να ανταποδώσω τη χαρά και την εμπιστοσύνη του κόσμου”.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τον ΑΡΗ: “Τώρα ξεκινήσαμε, έχουμε μία εβδομάδα που κάνουμε προπονήσεις. Εγώ όπως ξέρετε δε λέω και πάρα πολλά. Πρώτα απ’ όλα να έχουμε όλοι υγεία, να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε μαζί. Εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα πώς δουλεύει αυτός ο σύλλογος, είναι μία οικογένεια, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αν έχουμε υγεία, όλα τα άλλα έρχονται και θα έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν”.

Για το ότι υπήρχε από πέρυσι το “φλερτ” με τον ΑΡΗ και τη φετινή αναμονή των δύο μηνών: “Υπήρχε μία μεταβατική περίοδος, βρισκόμουν σε επαφή με τον σύλλογο και γίνονταν προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Ο κόουτς μου έδειχνε πόσο με θέλει στην ομάδα και πως μου είχε εμπιστοσύνη. Από κει και πέρα ήθελα κι εγώ να έρθωκ και τελικά τα βρήκαμε”.

Για το αν αποτελεί επιπλέον κίνητρο η επιμονή του ΑΡΗ και του Δημήτρη Πρίφτη να τον ντύσουν στα κίτρινα: “Σίγουρα ένας αθλητής όταν βλέπει ότι τον θέλουν τόσο πολύ, νιώθει πολύ καλύτερα. Είναι χαρούμενος, έχει αυτοπεποίθηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή στο μπάσκετ. Εγώ θα προσπαθήσω να ανταποδώσω όλα αυτά και να δουλεύω καθημερινά στο γήπεδο”.

Για την προτροπή του Βασίλη Σίμτσακ να έρθει στον ΑΡΗ: “Με τον Βασίλη είμαστε φίλοι από τα χρόνια του Πανιωνίου όπου ήμασταν συμπαίκτες, γνωριζόμαστε καλά. Μου είπε τα καλύτερα για τη Θεσσαλονίκη, για την ομάδα, για το κλίμα και πώς λειτουργούν όλα εδώ. Τον ευχαριστώ πολύ, έβαλε κι αυτός το χεράκι του”.

Τσαϊρέλης: “Όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο”

tsairelis

“Είναι πολύ ευχάριστο που θα συνεργαστώ με ανθρώπους τους οποίους γνωρίζω χρόνια. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ακόμα πιο άνετα. Το περιβάλλον είναι πολύ οικείο για μένα και οι συνθήκες είναι ακριβώς αυτές που έψαχνα. Βέβαια η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τότε και σε αγωνιστικό και σε διοικητικό και σε οργανωτικό επίπεδο. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, θα έλεγα. Ξεκινάμε σήμερα την προσπάθεια και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τον ίδιο και τον ΑΡΗ: “Όσον αφορά σε εμένα, είμαι 28 χρονών, με γνωρίζετε, όπως έπαιζα παίζω, δεν αλλάζει κάτι. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα ως ομάδα και μία επιτυχημένη χρονιά για να είναι όλοι ευχαριστημένοι”.

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στον ΑΡΗ: “Σε οργάνωση και σε διοίκηση είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Από κει και πέρα, έχουν γίνει αλλαγές στο γήπεδο, οι προπονητές είναι διαφορετικοί, τα παιδιά τα ξέρω πάρα πολύ καλά, δε νομίζω ότι ήθελε και πάρα πολύ σκέψη ώστε να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση”.

Για το τι θα τον αφήσει ικανοποιημένο στο τέλος της σεζόν: “Δε μιλάω ποτέ για στόχους και ούτε θα το κάνω τώρα. Θέλω να παίξουμε καλό μπάσκετ γιατί είμαστε μία νέα ομάδα, είμαστε πολλά καινούργια παιδιά εδώ και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο προσαρμογής. Από κει και πέρα, τους στόχους καλύτερα να τους θέσει ο προπονητής. Ξεκινάμε με στόχο να παίξουμε καλό μπάσκετ και βλέπουμε, έτσι κι αλλιώς η χρονιά είναι τεράστια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σοβαρό ενδιαφέρον για Λάιτι

Ο Ολυμπιακός μετά την απόκτηση του Ουόκαπ, αλλά και τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Φαλ, ψάχ…