Κεντρική Διεθνή “Δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά” (vid)

“Δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά” (vid)

bartzokas lokomotiv

bartzokas-lokomotiv

Με κάθε επισημότητα πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα, καθώς σήμερα (11/08) παρουσιάστηκε από τους Μπλαουγκράνα.

Ο Έλληνας τεχνικός την περασμένη σεζόν, βρισκόταν στον πάγκο της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την οποία έφτασε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Ο κόουτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δεν έκρυψε τη χαρά του, ενώ μίλησε και για τα σχέδια της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την απόφαση του να έρθει στην Μπαρτσελόνα: “Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα κάλα σας λόγια. Ηταν δύσκολο να φύγω από την Κούμπαν γιατί είχα συμβόλαιο και είναι μια ομάδα την οποία εκτιμώ. Προέκυψε η Μπαρτσελόνα και δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη στο μυαλό μου. ‘Οταν σου παρουσιάζεται τέτοια ευκαιρία δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Ειδικά για την Μπαρτσελόνα”.

Για τον Τσάβι Πασκουάλ και τι μπάσκετ θέλει ο ίδιος να παίζει: “Η Μπάρτσα είναι ένας σύλλογος που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή και να κυνηγά τίτλους. Η πορεία του προπονητή Πασκουάλ πρέπει να κριθεί συνολικά και όχι μόνο την περσινή χρονιά. Άλλωστε συνολικά είχε καλή πορεία. Στην Μπαρτσελόνα το μόνο που μετράει είναι να κατακτάς τίτλους. Στόχος μας είναι να παίζουμε ένα ελκυστικό μπάσκετ και να εντάξουμε τους νέους παίκτες στο σύνολο”.

Για τον Ναβάρο: “Είμαι ευτυχής που θα δουλέψω με τον Ναβαρό. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση που θα τον έχω στην ομάδα μου ενώ στο παρελθόν με έχει πληγώσει αρκετές φορές. Ο ρόλος του θα είναι ηγετικός στην ομάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και στα αποδυτήρια και θα βοηθήσει τους νέους παίκτες”.

Αν μπορεί να έχει επιτυχίες με το υπάρχον ρόστερ: “Δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ ακόμα. Είμαι ευχαριστημένος για τους δύο παίκτες που έχουμε αποκτήσει. Άλλαξε ο προπονητής, ο τζένεραλ μανατζερ, τελείωσε αργά η ACB. H ομάδα είναι σε ένα νέο καθεστώς. Έφυγε ο Σατοράνσκι που ήταν μεγάλη απώλεια. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτές τις αλλαγές. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε και θεωρώ πως η ομάδα έχει ταλέντο”.

Για το πλάνο των ακαδημιών: “Όταν σε ζητά η Μπάρτσα είναι μεγάλη τιμή. Μου εξήγησαν το πλάνο. Δεν χρειαζόταν να μου πει κανείς ότι η Μπάρτσα πρέπει να κυνηγά τίτλους. Είναι αυτονόητο. Bρήκα το σχέδιο πολύ ελκυστικό και μοιάζει με αυτό της ποδοσφαιρικής ομάδας. Στόχος είναι να βγάλουμε ταλέντα. Θα αξιολογήσω τους νεαρούς παίκτες, αν και υπάρχει ταλέντο. Είπα στον σύλλογο ότι δεν θα χαρίσουμε τίποτα σε κανένα”.

Γιατί τον επέλεξαν: “Δεν ξέρω γιατί με επελέξε η Μπάρτσα,δεν έχω ιδέα. Πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους της ομάδας αν και προφανώς κάτι θα είδαν”.

Για τον προκάτοχό του, Τσάβι Πασκουάλ: “Ο Τσάβι από όλους τους προπονητές της Ευρώπης χαίρει μεγάλης εκτίμησης για την τακτική προσέγγιση, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Έχω κάνει δηλώσεις και παλαιότερα, για την αξία του. Μακάρι να έχω και γω την τύχη να μείνω τόσα χρόνια όσα και αυτός. Έχει αφήσει το στίγμα του στον σύλλογο”.

Για την πίεση που έχει ο σύλλογος: “Το γεγονός ότι η ομάδα δεν πήρε τίτλους ίσως είναι και η αιτία που είμαι εγώ εδώ. Πάντα σε ένα συλλογο σαν την Μπάρτσελόνα υπάρχει πίεση. Δεν σκέφτηκα λεπτό τι πίεση θα υπάρχει για να έρθω εδώ. Αν θες να πετύχεις, πρέπει αυτή την πίεση να την θέτεις μόνος σου στον εαυτό σου. Ο Ράις απέδειξε όπου δούλεψε ότι γίνεται κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Δεν ήθελα ένα τεμπέλη παίκτη. Προσφέρει σωστή καθοδήγηση. Όσον αφορά τον Ράις και τι μπάσκετ θα παίζουμε έχοντας ως άξονα αυτόν, εξαρτάται από το ρόστερ που θα έχουμε την νέα σεζόν”.

Για το που χρειάζεται ενίσχυση: “Στόχος της ομάδας είναι να υπογράψουμε ένα πλέι μέικερ.Εκεί έχουμε ρίξει το βάρος. Είμαι ευχαριστημένος από την απόκτηση του Τάρις Ράις που έχε δείξει την ηγετική του στόφα και θυσίασε αρκετά πράγματα για να έρθει εδώ.Οπωσδήποτε πρέπει να αποκτήσουμε ένα ψηλό, όπως και συνολικά δύο πόιντ γκαρντ γιατί τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές αλλαγές στην περιφέρεια”.

Για τον Βίκτορ Κλαβέρ: “Είμαι ευχαριστημένος που αποκτήσαμε τον Βίκτορ, τον εκτιμώ. Είναι ένας ομαδικός παίκτης, που μπορεί να καλύψει δύο θέσεις και είναι σημαντικό αυτό για το σύγχρονο μπάσκετ. Η γνώμη μου είναι ότι η ομάδα ήθελε βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και αυτό μπορεί να το προσφέρει ο Βίκτορ που ήταν ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας σε καταστάσεις isolation”.

Δείτε την παρουσίαση

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…