Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Δεν φοβόμαστε τίποτα”

“Δεν φοβόμαστε τίποτα”

418ac170f868f8867e5fdb9197ef165e XL

ethniki-korasidwnΗ Εθνική Κορασίδων βαδίζει στον δρόμο που χάραξαν οι Νεανίδες. Η ομάδα του Τάκη Μπακογέωργου μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 (Β’ Κατηγορίας), το οποίο διεξάγεται στη Ρουμανία.

Στο μεταξύ, η Ειρήνη Κούκη, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση, μίλησε στο www.basket.gr, τονίζοντας πως η “γαλανόλευκη” δεν φοβάται κανέναν ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά:

-Έπειτα από τρεις νίκες, περνάμε, πλέον, στην πιο κρίσιμη φάση των αγώνων του ομίλου. Ποια είναι η συνταγή για να κάνουμε 2/2 νίκες, με Δανία και Λουξεμβούργο;

“Έχουμε πετύχει ήδη τρεις νίκες κι αυτό μας έχει ανεβάσει σίγουρα την ψυχολογία! Ακολουθούν δύο κρίσιμα ματς, που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε, να βγάλουμε ενέργεια και “καρδιά” στο παρκέ, ώστε να πετύχουμε το 2/2. Δεν φοβόμαστε τίποτα, παρά μόνο τον κακό μας εαυτό!”.

-Από την αρχή, πριν καν αναχωρήσετε για τη Ρουμανία, οι συμπαίκτριές σου μίλησαν για άνοδο. Τώρα, ύστερα από τις τρεις νίκες, αυτός ο στόχος είναι πιο κοντά;

“Σίγουρα, όπως είχαν πει κι οι συμπαίκτριές μου, η ομάδα έχει στο μυαλό της την άνοδο. Το πρώτο βήμα έχει γίνει, ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και γι’ αυτό κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και προχωράμε”.

-Αν κι άχαρο να μιλάει κανείς για τον εαυτό του, θα ήθελα να μου σχολιάσεις την απόδοσή σου ως τώρα στη διοργάνωση.

“Όπως κι όλες οι αθλήτριες, είναι δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αυτό που προσπαθώ μέχρι στιγμής, είναι σε κάθε αναμέτρηση να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου”.

-Τέλος, θα ήθελα το σχόλιό σου για την ομάδα, συνολικά. Ποια είναι τα δυνατά σημεία και τι πρέπει να βελτιώσετε στη συνέχεια της διοργάνωσης;

“Οδηγός της ομάδας μας είναι η δυνατή της άμυνα, το πάθος κι η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Στη συνέχεια της διοργάνωσης θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τους προπονητές μας, ώστε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αναπληρώσουμε τις αδυναμίες μας, όπως την έλλειψη πολύ ψηλών κορμιών, με την ταχύτητα και το μυαλό μας!

Σίγουρα ο βαθμός συγκέντρωσης κι η θέληση της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια θα είναι καθοριστικά στοιχεία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…