Κεντρική Basket League Κύμη Ανακοίνωσε Ελ Αμίν

Ανακοίνωσε Ελ Αμίν

kimi

kimi

Το γράψαμε; Ισχύει!
Την απόκτηση του Μουχάμαντ Ελ Αμίν ανακοίνωσε επίσημα η Κύμη, ενισχύοντας σημαντικά την περιφερειακή της γραμμή. Το eBasket.gr σάς είχε ενημερώσει για τη συμφωνία των δύο πλευρών από τις 3 Αυγούστου.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους “κοντούς” του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας και της Κηφισιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία με τον αθλητή Muhammad El-Amin. Ο Αμερικάνος παίκτης είναι 29 χρονών (γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1987), έχει ύψος 1μ93 και αγωνίζεται ως small forward και ως shooting guard.

Ο El-Amin είναι… παλιός γνωστός του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έχει αγωνιστεί σε δύο ομάδες της Bsket League. Ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας την σεζόν 2014-’15 και αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πατρών.

Με την φανέλα της Πάτρας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, που τις εξαργύρωσε υπογράφοντας στην ιταλική Καζέρτα, στο τέλος της χρονιάς. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε να επιστρέφει στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Κηφισιάς. Για άλλη μια φορά ήταν πολύ καλός, όντας διαρκής απειλή για το αντίπαλο καλάθι.

Στις αρχές Μαΐου συμφώνησε να μετακομίσει για μικρό διάστημα στο Κατάρ και την Al Sadd Doha. Πριν έρθει στην Ελλάδα είχε αγωνιστεί επίσης σε τρεις ομάδες της Ουγγαρίας (PVSK, Alba Fehervar και Kormend), στο Ισραήλ (Maccabi Kiryat Gat) και στην Ιταλία (FMC Ferentino).

Ο El-Amin λοιπόν είναι πλέον παίκτης της Κύμης και αποτελεί μια ποιοτική μεταγραφή που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο 29χρονος γκαρντ δεν είναι ένας “γρίφος”, αλλά ένα παίκτης που το τεχνικό τιμ του Γ.Σ. Κύμης γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει.

Στην καλή του μέρα είναι ένα επιθετικό όπλο, που δεν μπορεί να το σταματήσει εύκολα ο αντίπαλος, καθώς μπορεί να σκοράρει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον τα μακριά του χέρια και τα αθλητικά του προσόντα του επιτρέπουν να είναι πολύ καλός και στην άμυνα.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκε, στις οποίες ήταν μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα “γρανάζια“, δεν ήταν ομάδες που πάλευαν για την σωτηρία, αλλά διεκδικούσαν θέση στην 8άδα του πρωταθλήματος.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι έχει μείνει πλέον ελεύθερη μία θέση ξένου παίκτη για την ομάδα της Κύμης, με τους διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο να ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για να την καλύψουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…