Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό “Ξέρουμε την πίεση που υπάρχει”

“Ξέρουμε την πίεση που υπάρχει”

katsikaris 0

katsikaris-ethniki

Έτοιμος να παλέψει μαζί με τους αθλητές του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με το Ιράν (04/07, 19:00) ο Φώτης Κατσικάρης . Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν την πίεση που υπάρχει στην ομάδα και εστίασε στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του για κάθε κατοχή της μπάλας. Όσον αφορά τον αυριανό αντίπαλο της “γαλανόλευκης”, αναφέρθηκε στην άμυνα ζώνης την οποία και θα πρέπει να διασπάσουν οι διεθνείς μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη:
Θα θέλαμε περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν τα παιδιά το βάρος της φανέλας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Ελλάδα οτιδήποτε δεν συμβαίνει είναι αποτυχία, φιάσκο κτλ. Αυτό το ξέρουμε, το ξέρουν και τα παιδιά, είτε είναι μικροί είτε μεγάλοι σε ηλικία. Ξέρουμε την πίεση που υπάρχει για την ευθύνη που έχει αυτή η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της“.

Για το Ιράν: “Έχουμε τις πληροφορίες για τον αντίπαλο. Έχουν Ευρωπαίο προπονητή με ξεκάθαρες ιδέες σε άμυνα και επίθεση. Έχουν αρκετή ενέργεια στην άμυνα και θέλουν να τρέξουν αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθη. Είναι πολύ καλοί στον αιφνιδιασμό, ενώ διαθέτουν τον Χαντάντι που είναι πολύ καλός κάτω από το καλάθι και καλός πασέρ. Δουλέψαμε για την αντιμετώπιση της ζώνης και θα πρέπει να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί στο κομμάτι αυτό“.

Για το τι περιμένει από τους παίκτες του: “Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να περάσουμε τη φιλοσοφία ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα και να έχουμε περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στο πέντε εναντίον πέντε.

Η ομάδα μαθαίνει γρήγορα, αλλά υπάρχει και το κομμάτι της πίεσης και της έδρας, στα οποία δεν θα πρέπει να χάνουμε τη συγκέντρωση και την ισορροπία μας. Λέω στα παιδιά ότι είναι θέμα διάθεσης και πίστης. Θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα βουτάμε στο παρκέ και που θα πηδάμε πάνω από τη στεφάνη. Αν το κάνουμε αυτό, θεωρώ πως η ομάδα και στο αμιγώς μπασκετικό κομμάτι θα ανταποκριθεί καλύτερα. Θα πρέπει να έχουμε ένα καλό ποσοστό στα τρίποντα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην κάνουμε εύκολα λάθη“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…