Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το θέατρο του παραλόγου

Το θέατρο του παραλόγου

faros3

faros3

Καθένας γράφει ό,τι γουστάρει, καθώς δεν υπάρχει αστυνομία Τύπου. Χωρίς να κάνει ρεπορτάζ, χωρίς να σκεφτεί, αρκεί να εντυπωσιάσει. Κι αν το κάνει γι’ αυτό, άντε πάει στα κομμάτια. Αν το κάνει για να θολώσει τα νερά και να μπλέξει κόσμο, τότε είναι διπλό το κακό.

Διαβάσαμε τα ευφάνταστα “ρεπορτάζ” για τον Φάρο Κερατσινίου και την πιθανότητα να κληθεί να παίξει στην Α1. Το έγραφαν σοβαρά (ή έτσι βαυκαλίζονται). Αν δεν έχετε αντιληφθεί, μιλάμε για τον ίδιο Φάρο, που νωρίς νωρίς, χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει Α1 και τη θέση του πήρε ο τρίτος της Α2 κατηγορίας, Προμηθέας Πατρών.

Δεν έχει κλείσει μήνας από τότε που ο Φάρος απεμπόλησε τη δυνατότητα συμμετοχής στην Α1 κατηγορία. Οι άνθρωποί του βγήκαν ευθαρσώς και είπαν “δεν είμαστε έτοιμοι“. Δεν ήταν οικονομικό το ζήτημα, να πει κανείς πως στο μεσοδιάστημα τους έκατσε το ΤΖΟΚΕΡ. Δεν είχαν τις διοικητικές υποδομές, δεν είχαν γήπεδο, ένιωθαν ότι δεν έχουν ωριμάσει γι’ αυτούς οι συνθήκες ανόδου.

Τι άλλαξε σε αυτόν τον μήνα; Απέκτησε νέο γήπεδο το Κερατσίνι και δεν το πληροφορηθήκαμε; Ωρίμασαν οι συνθήκες, διαμορφώθηκαν νέες προϋποθέσεις; Τίποτα από αυτά. Άρα, γιατί σήμερα θα πει “ναι” σε κάτι που είχε και άφησε; Μήπως δεν είναι σοβαρός άνθρωπος ο Βαγγέλης Τσάπας κι αυτοί που βρίσκονται στον Φάρο, ώστε άλλα να λένε τη Δευτέρα κι άλλα την Τετάρτη;

Δεν χρειάζεται να είσαι ρεπόρτερ των επτά θαλασσών και των πέντε ηπείρων, για να κάνεις αυτές τις αυτονόητες σκέψεις. ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ πρόκειται να αγωνιστεί φέτος ο Φάρος στην Α1. Το λέει η λογική, το λέει το ρεπορτάζ που κάνουν τα παιδιά της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας.

Γιατί, λοιπόν, κάποιοι απέναντι στη λογική και το ρεπορτάζ γράφουν ό,τι γράφουν; Αναρωτηθείτε εσείς που τους διαβάζετε

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…