Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Θα βοηθήσει ο Αντετοκούνμπο”

“Θα βοηθήσει ο Αντετοκούνμπο”

Tsalbouris Serbia Greece

Tsalbouris-Serbia-Greece

O Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προσπάθεια της Εθνικής Νέων Ανδρών να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

-Δώσατε τα πρώτα φιλικά με την Ουκρανία και παίξαμε κι ένα προπονητικό διπλό με το Λαύριο. Αντιμετωπίσατε δύο καταστάσεις εντελώς διαφορετικές. Σας βοήθησε αυτή η διαφορετικότητα των αντιπάλων;
“Είναι όντως δύο τελείως διαφορετικές ομάδες ή καλύτερα δύο τελείως διαφορετικά στιλ. Η Ουκρανία πηγαίνει στην ταχύτητα, τρέχει το γήπεδο, ενώ το Λαύριο στηρίχθηκε στη δύναμη και την εμπειρία. Είναι δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις και ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα είναι που θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο”.

-Η πλέον πρόσφατη προσθήκη είναι αυτή του Κώστα Αντετοκούνμπο. Πιστεύεις πως θα σας βοηθήσει;
“Σίγουρα! Είναι ένα τεράστιο κορμί, έχει πολύ μακριά χέρια και θα βοηθήσει πολύ στην άμυνα. Θα είναι πιο εύκολο να πιέσουμε με έναν παίκτη όπως ο Κώστας στο παρκέ. Παράλληλα, τελειώνει καλά τις φάσεις στην επίθεση και σίγουρα θα είναι βοήθεια για εμάς”.

-Η ομάδα έχει δείξει πως θα προσφέρει θέαμα και μέσω της άμυνας. Θα είναι και πάλι από τα βασικά χαρακτηριστικά της στο παιχνίδι;
“Ναι… Όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές ομάδες προσπαθούμε να βάλουμε πράγματα μέσα από την άμυνα. Η επίθεση μπορεί σε ένα παιχνίδι να μην βγει, να μην μπουν τα σουτ. Η άμυνα βοηθάει πάντα. Είναι πάντα εκεί και θα είναι το νούμερο ένα για εμάς και φέτος”.

-Εσύ δείχνεις να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις;
“Κάθε χρόνο προσπαθώ για να γίνω καλύτερος. Η εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντική για εμένα και θέλω να βελτιώνομαι για να μπορώ να βοηθήσω. Το ίδιο ελπίζω και φέτος: Να βοηθήσω την ομάδα!”.

-Συναντάς κάποιον στη Χαλκίδα και θέλεις να τον πείσεις να έρθει στο γήπεδο το απόγευμα να σας δει. Τι του λες;
“(γελώντας) Θα βρέξει το απόγευμα, μην πας θάλασσα… Έλα στο γήπεδο και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…