Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό Τα συγκινητικά λόγια Κατσικάρη για τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς

Τα συγκινητικά λόγια Κατσικάρη για τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς

ethniki ellados elladas giannis antetokounmpo antetokoubo

katsikaris-ethniki

Ο Φώτης Κατσικάρης οφείλει την καριέρα του στον Κροάτη Κρέσιμιρ Τσόσιτς, όπως τόνισε ο ίδιος. Φυσικά δεν τον ξέχασε και μιλώντας σε κροατικά μέσα Ενημέρωσης αναφέρθηκε σε αυτόν, λέγοντας τον μέντορα του.

Αναλυτικά:
Οφείλω στον Κρέσιμιρ Τσόσιτς και τον Πίνο Γκρντόβιτς ότι έγινα προπονητής. Μέχρι τότε σκεφτόμουν διαφορετικά. Με έκαναν να δω το μπάσκετ με έναν άλλο τρόπο. Το μπάσκετ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 ήταν περίπου ερασιτεχνικό και εγώ αποφάσισα να πάω να σπουδάσω οικονομικά στις ΗΠΑ. Όταν επέστρεψα για διακοπές στην Ελλάδα, ο Τσόσιτς είχε αναλάβει την ΑΕΚ. Μια μέρα η μητέρα μου είπε πως την πήραν από την ΑΕΚ και με ζήτησαν. Δεν το πίστευα, αλλά ήταν αλήθεια. Ο Κρέσιμιρ Τσόσιτς ήταν αυτός που με έπεισε να μείνω και να παίξω στην ομάδα. Ήταν ο πρώτος που έδωσε σημασία στους παίκτες με δεύτερους ρόλους και μου έδειξε πόσο σημαντικοί είναι για το μπάσκετ οι μικρότερης αξίας παίκτες», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μάλιστα, θυμήθηκε την τελευταία τους επικοινωνία. “Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο όταν ήταν στο νοσοκομείο. Ακουγόταν εξαντλημένος και είχα σοκαριστεί. Δεν έπινε ούτε κάπνιζε, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωής. Μερικές φορές η ζωή δεν είναι δίκαια, αλλά τώρα είναι μάλλον ανάμεσα στους αγγέλους που τον ήθελαν κοντά του”, δήλωσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Γερμανία – Γεωργία 100-73

Η Γερμανία ισοπέδωσε τη Γεωργία του Ηλία  Ζούρου. Η Γερμανία έκανε το 4/4 στο MundoBasket …