Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Τα χρέη πνίγουν την ΕΟΚ

Τα χρέη πνίγουν την ΕΟΚ

vasilakopoulos klirosi

Η ξεφτίλα του αιώνα - Γιώργος Κογκαλίδης

Γιώργος ΚογκαλίδηςΠαίρνει (κανονικότατα) την επιχορήγηση, παίρνει και τη χορηγία (της Eurobank), δεν πληρώνει διαιτητές – Κριτές, δεν πληρώνει για τα πρωταθλήματα που διοργανώνει, οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό, αλλά πνίγεται στα χρέη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουν τον τρόπο που διαχειρίζεται το ταμείο της η ΕΟΚ, όμως το ρεπορτάζ καταγράφει τη μία “απειλή” μετά την άλλη.

Εν αρχή ην το ΟΑΚΑ, που απείλησε ευθέως με έξωση την ΕΟΚ, αν δεν διακανονίσει το χρέος της για τη χρήση των γραφείων, αλλά κι αν δεν υπογράψει το νέο συμβόλαιο μίσθωσης. Η Ομοσπονδία όχι μόνο δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης του θέματος, αλλά επέστρεψε ως απαράδεκτο το έγγραφο.

Βεβαίως, αυτή η κίνηση εντυπωσιασμού δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, καθώς αν η διοίκηση του ΟΑΚΑ επιμείνει, η ΕΟΚ θα βρεθεί στον… δρόμο. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα άμεσα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, αφού πρώτα κέρδισε όποιο δικαστήριο έγινε, αφού πήγε και στο CAS και κέρδισε κι εκεί την υπόθεση, προχωρά δικαστικά για την είσπραξη των χρημάτων που του οφείλονται (ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ). Από τη FIBA προτάθηκε ένας… διακανονισμός, που δεν έκανε χαρούμενο τον Ιταλό προπονητή, όμως δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Η ΕΟΚ, αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, αθέτησε τους όρους, δεν πλήρωσε δόση από τον διακανονισμό, γεγονός που απελευθέρωσε τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος μπλόκαρε τον λογαριασμό της Ομοσπονδίας στην Eurobank! Μάλιστα, αν τα χρήματα που υπάρχουν μέσα δεν επαρκούν, θα κινηθεί να μπλοκάρει την επιχορήγηση, αλλά και όποια άλλη πηγή εσόδων έχει η ΕΟΚ.

Ο Ιούλιος τελειώνει αυτήν την εβδομάδα, τον Αύγουστο δεν κινείται φύλλο, οπότε η όποια εξέλιξη μετατοπίζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αφαιρέσει όσα χρήματα υπάρχουν στον λογαριασμό ο Τρινκέρι, μέχρι να καλυφθεί το χρέος προς αυτόν. Και βλέπουμε…

Πηγή: Sportdog.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…