Κεντρική Ελλάδα Στη Σύρο και οι Βασιλειάδης, Καββαδάς

Στη Σύρο και οι Βασιλειάδης, Καββαδάς

Kavvadas Vasileiadis

Kavvadas-Vasileiadis

Ακόμα δυο παίκτες υψηλού επιπέδου θα πάρουν μέρος στο τουρνουά “LG AegeanBall Festival”, που θα λάβει χώρα στη Σύρο από 13 έως 17 Ιουλίου.

Πρόκειται για τους Βασίλη Καββαδά και Κώστα Βασιλειάδη, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο τουρνουά 3on3 που θα γίνει στο νησί του Αιγαίου.

Αναλυτικά:
Η ανακοίνωση για τον Κώστα Βασιλειάδη: «Ο Κώστας Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στο Κιλκίς. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΓΑΣ Κιλκίς και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2000 έως το 2006. Το 2006 πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Μάλαγα, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ισπανίας. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε και στο Final-4 της Euroleague, με την φανέλα της ισπανικής ομάδας. Τον Ιουλίου του 2007 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Ο Βασιλειάδης επέστρεψε στο ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2008-2009 και έγινε ξανά αρχηγός της ομάδας. Πριν το τέλος της χρονιάς, όμως, μεταφέρθηκε στο Μοντεγκράναρο.

Ύστερα από ένα πέρασμα από την Ομπραντόιρο τη σεζόν 2009-2010, πήρε τη μεταγραφή για την Μπιλμπάο Μπάσκετ την τριετία 2010-2013. Ένα χρόνο αργότερα φόρεσε τα χρώματα της Τουρκικής Αναντόλου Εφές. Το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο με την ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα, στην οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Την περασμένη σεζόν επέστρεψε και πάλι στον ΠΑΟΚ, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ΑΕΚ. Σε διεθνή επίπεδο, ο Βασιλειάδης υπήρξε μέλος της Εθνικής από την ομάδα Παίδων. Κέρδισε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2002 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2003. Δύο χρόνια αργότερα, κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ενώ το ίδιο καλοκαίρι συμμετείχε και στην Εθνική Ανδρών. Συμμετείχε, επίσης, στην Εθνική Ομάδα Ανδρών και στο Eurobasket του 2011, οπότε η Ελλάδα τερμάτισε στην έκτη θέση.

Διακρίσεις
Σε συλλογικό επίπεδο: Πρωταθλητής Ισπανίας το 2006.
Σε εθνική επίπεδο: Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2002, Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2003, Αργυρό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2005, 2ΧΤουρνουά Ακρόπολις το 2005 και 2011.
Ατομικά: Νέος Πολυτιμότερος Παίκτης στο Ελληνικό Πρωτάθλημα (2004), 3 Συμμετοχές σε All Star (2005, 2006, 2008), FIBA Ευρωπαϊκό Κύπελλο All Star (2006). Μαζί με τον Μίλαν Τόμιτς κατέχει το ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων σε ένα παιχνίδι της Α1 (7/7 τρ.)».

Η ανακοίνωση για τον Βασίλη Καββαδά: «Ένας ακόμη νέος αθλητής, με πολύ ταλέντο, που έχει ξεχωρίσει ήδη στο ελληνικό μπάσκετ θα ταξιδέψει στη Σύρο το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο Βασίλης Καββαδάς! Ο 24χρονος center του Ολυμπιακού, μετά από μια εξαιρετική χρονιά με τον Αρκαδικό, έρχεται να εντυπωσιάσει και στο LG AegeanBall Festival! Ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε αποκλειστικά στο LG AegeanBall Festival: «Αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του Γιώργου! Όλες αυτές τις μέρες άκουγα τις ανακοινώσεις των παικτών, αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει γενικότερα και ήθελα πολύ να είμαι μέρος αυτού του σπουδαίου τουρνουά. Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να συνδυάσουμε μπάσκετ και χαλάρωση, πράγμα σπάνιο! Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, εντός και εκτός παρκέ, κυρίως για τους ανθρώπους που θα βρεθούν στη Σύρο, αλλά και για όσους το παρακολουθήσουν τηλεοπτικά. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα πράγματα!».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…