Κεντρική Basket League Σχίζας, ο δεύτερος

Σχίζας, ο δεύτερος

sxizasΤο γράψαμε; Ισχύει!
Η Κύμη προετοιμάζεται για την Α1, συνεχίζοντας την ενίσχυσή της. Η ομάδα της Εύβοιας, μετά την απόκτηση του Μάρτιν Πάλμπλαντ, επισημοποίησε τη συμφωνία της και με τον Σταύρο Σχίζα.

Στο eBasket.grσας είχαμε ενημερώσει για το “φλερτ” μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο έχει αίσιο τέλος.

Η ανακοίνωση:

“Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Σταύρο Σχίζα, με τον 27χρονο γκαρντ να αποτελεί το δεύτερο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Κύμης!

Ο Σταύρος Σχίζας έχει ύψος 1.96 μ. κι αγωνίζεται στις θέσεις “2” και “3“. Τα τελευταία δύο χρόνια φορούσε τη φανέλα του Ρεθύμνου στην Α1, όντας, μάλιστα, αρχηγός της κρητικής ομάδας τη φετινή σεζόν. Αυτές οι δύο σεζόν αποτελούσαν στην ουσία τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του Σχίζα, καθώς τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια βρισκόταν σε κολέγιο στην Αμερική.

Μάλιστα, την τελευταία του χρονιά στο Ρότσεστερ, ήταν εντυπωσιακός, έχοντας 19,1 πόντους μ.ο., με 56,3% στα δίποντα και 44,2% στα τρίποντα.

Παρότι άπειρος, λοιπόν, στο επαγγελματικό μπάσκετ, κατάφερε να έχει πολύ καλή παρουσία με τη φανέλα του Ρεθύμνου και να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στο παρκέ. Φέτος, που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του, οι Κρητικοί ήταν απολύτως ευχαριστημένοι με την προσφορά του στην ομάδα και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους, επιθυμούσαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για ακόμα δύο χρόνια.

Ο Σχίζας, όμως, δεν αποδέχθηκε την πρότασή τους κι αποχώρησε από την Κρήτη, για να γίνει, λίγες ημέρες μετά, κάτοικος του αλλού μεγάλου νησιού μας, της Εύβοιας!

Με τη μεταγραφή του Σχίζα, η διοίκηση της Κύμης έβαλε στη “φαρέτρα” του κόουτς Μπρατσιάκου ένα πολυεργαλείο, που παίζει εξαιρετική άμυνα, σουτάρει με πολύ καλά στατιστικά από το τρίποντο, ενώ έχει και πλούσια αθλητικά προσόντα.

Το σημαντικότερο είναι το ότι, κερδίζοντας την υπογραφή ενός παίκτη που διεκδικούσαν πολλές ομάδες της Α1, δείχνει με εμφατικό τρόπο τις υψηλές βλέψεις που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν. Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν νέα δυναμικά χτυπήματα από την Κύμη!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…