Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ρίβερς, ο εκτελεστής (vids)

Ρίβερς, ο εκτελεστής (vids)

kc rivers real madrid eb14

kc-rivers-real-madrid-eb14

Μετά το “ναυάγιο” στην υπόθεση του Βίκτορ Κλαβέρ, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά βγήκε εκ νέου στην αγορά, προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή λύση στη θέση “3”.

Οι “πράσινοι” αποφάσισαν φέτος να κάνουν την οικονομική υπέρβαση και να “χτυπήσουν” παίκτες μόνο από το πάνω ράφι, παίκτες γνωστούς στο ευρύ κοινό που έχουν αποδείξει τι αξίζουν τα τελευταία χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, ήτοι στην Ευρωλίγκα.

Μετά τους Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Γιάννη Μπουρούση, το “τριφύλλι” βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ακόμα μίας σπουδαίας μεταγραφής, αυτή του Κέι Σι Ρίβερς.

Ο Κέλβιν Κρέσουελ Ρίβερς προβάρει τα “πράσινα”, όντας η ιδανική επιλογή για τη θέση “3”. Πρόκειται για έναν παίκτη που διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα (ειδικά πίσω από την γραμμή των 6,75), ενώ είναι εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Διαθέτει, δηλαδή, ακριβώς όσα στοιχεία (δεινός σουτέρ, καλός αμυντικός) θέλει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Κλέμσον. Παρά το γεγονός πως πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις (14,2 πόντους, 6 ριμπάουντ μ.ο) στα τέσσερα χρόνια των σπουδών του, δεν κατάφερε να βρει ομάδα στο ΝΒΑ.

Σε ηλικία 22 χρόνων, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τη φανέλα της Λατίνα (2009), ομάδας της Α2 κατηγορίας της Ιταλίας. Μετρώντας μέσο όρο 24,5 πόντους και 5,7 ριμπάουντ, ο Ρίβερς δεν άργησε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να υπογράψει στη Μπενετόν Τρεβίζο (2009-10). Στη συνέχεια, φόρεσε τη φανέλα της γαλλικής Ροάν (2010), ενώ τον Ιανουάριο του 2011 επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπολόνια.

Τον Ιούλιο του 2011 φεύγει πάλι από την Ιταλία και μετακομίζει στο παγωμένο Κράσνονταρ για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη Χίμκι, η οποία τον Μάιο του 2013 του πρόσφερε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Τη σεζόν 2012-13, ο Ρίβερς μέτρησε μέσο όρο 9,8 πόντους στην Ευρωλίγκα και 8,8 πόντους στη VTB League, αποτελώντας ένα από τα πρώτα βιολιά της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις.

Ωστόσο η “καψούρα” του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ δεν του είχε φύγει. Γι’ αυτό κι αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2013 να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί στο NBDL με τη φανέλα των Ρίνο Μπίγκχορνς. Μέτρησε μέσο όρο 15.8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ, αλλά και πάλι δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Γι’ αυτό και την επόμενη σεζόν (2014-15) επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, καταφέρνοντας να κατακτήσει με τους Μαδριλένους την Ευρωλίγκα στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Το συμβόλαιο του, πάντως, δεν ανανεώθηκε, με τον Ρίβερς να μετακομίζει στο Μόναχο την επόμενη σεζόν για λογαριασμό της Μπάγερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Πέσιτς, μετρώντας μέσο όρο 10.8 πόντους και 43.1% στα τρίποντα, αλλά αποχώρησε από τον γερμανικό σύλλογο, καθώς η Μπάγερν δεν κατάφερε να προκριθεί στο Top 16.

Ο Ρίβερς επέστρεψε μεσούσης της περασμένης σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, δίχως να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Πριν από λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τον Ρίβερς εν δράσει:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…