Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Πρωτάθλημα… και ΝΒΑ”

“Πρωτάθλημα… και ΝΒΑ”

young Olympiacos Armani Milano

young-Olympiacos-Armani Milano

Στην ιστοσελίδα “Basketballinsiders.com” μίλησε ο σέντερ του Ολυμπιακού, Πάτρικ Γιανγκ και αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας του αλλά και για το ενδεχόμενο μετακόμισής του στο NBA την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά:

Για την πορεία της αποθεραπείας του: “Προέρχομαι από έναν σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε να ξεκουραστώ, ώστε να γυρίσω ακόμα καλύτερα. Παίρνω το χρόνο μου, έχουν περάσει περίπου οκτώ μήνες από την επέμβαση. Θεωρώ πως χρειάζομαι περίπου 1.5 μήνα ώστε να φτάσω στο σημείο να μπορώ να πάιξω κανονικά. Φτάνω κοντά στο 90% των δυνατοτήτων μου, αλλά στην αρχή. δεν θα είμαι τόσο εκρηκτικός όσο τον Νοέμβρη”.

Για το πώς καταφέρνει κανείς να μένει θετικός σε μία τέτοια κατάσταση: “Όταν έχεις ένα τέτοιο τραυματισμό, πρέπει να έχεις ανθώπους δίπλα σου που μπορούν να σε βοηθούν να μένεις ήρεμος και συγκεντρωμένος. Πρέπει να απολαμβάνεις στιγμές με τους φίλους σου, για να μη σε παίρνει από κάτω”.

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό, την περσινή σεζόν, και τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει: “Δυσκολεύτηκα στην αρχή, καθώς βρήκα νέα ομάδα, νέους συμπαίκτες, νέα κατάσταση. Γρήγορα όμως όλοι καταλαβαίνουν πως εγώ, ο Πατ, είμαι πιο δυνατός από το 95% των παικών στην Ευρώπη. “Σκοτώνω” ανθρώπους στο παρκέ με την ενέργεια μου, κάνω πολλά κοψίματα και έχω βελτιωθεί πολύ αμυντικά στο pick n’ roll”.

Για τις διαφορές του μπάσκετ σε Ευρώπη και ΗΠΑ: “Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι στο ΝΒΑ υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα. Στην Ευρώπη, ξέρουν να χειρίζονται το σώμα τους, να παίρνουν φάουλ. Κατανοούν τους ρόλους τους καλύτερα. Αν κάποιος δει ένα σπουδαίο παιχνίδι όπως το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα θα δεις ότι αυτές οι ομάδες παίζουν πολύ καλά χωρίς να χρειάζεται να σουτάρουν συνέχεια. Παίζεται όμορφο μπάσκετ στην Ευρώπη”.

Για το αν βοηθά τους παίκτες του πέρασμα από την Ευρώπη: “Κοίτα τους Σπερς και το πόσο καλά παίζουν με παίκτες που έχουν περάσει από την Ευρώπη. Καταλαβαίνουν το μπάσκετ καλύτερα, μπορούν να ανταποκριθούν στα plays πιο σωστά. Γενικά, το να παίξεις στην Ευρώπη μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ”.

Για την προοπτική να βρει μία θέση στο ΝΒΑ: “Βλέπετε τα συμβόλαια που υπογράφονται για κάποιους παίκτες. Αν κάνω τη δουλειά μου και αν τελειώσω τη σεζόν υγιής και βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το πρωτάθλημα, τότε ελπίζω να βρω μία ευκαιρία στο ΝΒΑ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα νικήσουμε την Εφές στην έδρα της»

Στις δυσκολίες της ερχόμενης αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Λίγο πριν από τ…