Κεντρική Ελλάδα Camp “Πιστεύω πως έδωσα ό,τι είχα στην Εθνική”

“Πιστεύω πως έδωσα ό,τι είχα στην Εθνική”

Nikos Zisis ΧΑΝΘ

Nikos Zisis-ΧΑΝΘ

Στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ βρέθηκε ο Νίκος Ζήσης, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά που παίρνουν μέρος στο Sports Camp.

Ο 33χρονος γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 σε ηλικία 13 ετών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και συμμετείχε στο καλοκαιρινό καμπ της. “Είμαι σε ένα οικείο περιβάλλον, εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα, έμαθα το μπάσκετ, αλλά και κανόνες συμπεριφοράς προς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Πριν από χρόνια βρισκόμουν κι εγώ σε αυτή τη θέση που βρίσκεστε σήμερα εσείς κι άκουγα μεγαλύτερους να μου μιλούν για το μπάσκετ. Χαρείτε αυτό που ζείτε, χαρείτε το παιχνίδι και αγαπήστε το”.

Αναλυτικά:
Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα για τον Νίκο Ζήση. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια έχει χρόνο να απολαύσει μεγάλες διακοπές με την οικογένειά του, μετά την απόφαση που έλαβε να κλείσει το κεφάλαιο της εθνικής ομάδας. Ο 33χρονος γκαρντ της Μπάμπεργκ δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση της ΧΑΝΘ να παραβρεθεί στο Sports Camp μας. Άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται την ΧΑΝΘ ως το “σπίτι” του (παραμένει άλλωστε εκ των πρεσβευτών του μουσείου μας),καθώς από εδώ ξεκίνησε την… ξέφρενη πορεία του προς την καταξίωση αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο.

Μίλησε με αγάπη για την ΧΑΝΘ στα παιδιά που τον άκουσαν με μεγάλη προσοχή, απάντησε σε ερωτήσεις τους για την εθνική ομάδα, μοίρασε αυτόγραφα και βγήκε φωτογραφίες μαζί τους. Η ΧΑΝΘ πρόσφερε στον Νίκο Ζήση ένα αναμνηστικό κύπελλο, ενώ προβλήθηκε στα παιδιά κι ένα βίντεο με τη διαδρομή, τις επιτυχίες κι όλες τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του 33χρονου καλαθοσφαιριστή. Το “παρών” στην επίσκεψη του Έλληνα διεθνή έδωσε ο διευθυντής Αθλητισμού Γιώργος Πετρίδης όπως και ο υπεύθυνος του Sports Camp Γιάννης Ουζούνης.

Οι διακρίσεις του Νίκου Ζήση με την Εθνική: Eurobasket Παίδων 1999 ασημένιο, Eurobasket Εφήβων 2000 χάλκινο Μεσογειακοί Αγώνες 2001 ασημένιο, Eurobasket Νέων Ανδρών 2002 χρυσό, Eurobasket Ανδρών 2005 χρυσό, Mundobasket 2006 ασημένιο, Eurobasket 2009 χάλκινο.

Οι συμμετοχές , οι πόντοι, η κορυφαία επίδοση: Ο Νίκος Ζήσης ολοκλήρωσε την καριέρα του σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχοντας 189 συμμετοχές με την Ανδρών (πίσω από τους Γιαννάκη, Φασούλα και Χριστοδούλου). Σκόραρε 1.455 πόντους (15ος στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών). Η κορυφαία του επίδοση ήταν οι 23 πόντοι τους οποίους πέτυχε στο Eurobasket 2005 με το Ισραήλ αλλά και στο Eurobasket 2007 με τη Λιθουανία

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Camp

Δειτε επισης

Μπέικερ: «Μπορείς να γίνεις ο καλύτερος»

Μια απολαυστική -όσο κι ουσιαστική- συνέντευξη του Γκέινον Μπέικερ. Όταν έχεις απέναντί σο…