Κεντρική Ασίστ Shadow “Πήρε αυτό που του άξιζε ο Μπαρτζώκας”

“Πήρε αυτό που του άξιζε ο Μπαρτζώκας”

bartzokas mpartzokas papanikolaou

bartzokas-mpartzokas-papanikolaou

Το εγκώμιο του Γιώργου Μπαρτζώκα έπλεξε ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας σε καταλανικό ραδιόφωνο (RAC 1). Ο Έλληνας φόργουορντ αποθέωσε τον Έλληνα τεχνικό, συστήνοντας τον στον κόσμο της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα από την Μπαρτσελόνα: “Θέλω να τον συγχαρώ. Παίρνει αυτό που του αξίζει με την πρόσληψή του στην Μπαρτσελόνα. Έχει δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, είχε μια καταπληκτική σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και τώρα όλα αυτά ανταμείβονται”.

Για τον άνθρωπο Γιώργο Μπαρτζώκα: “Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής, έχει ένα πολύ καλό επιτελείο και πιστεύω πως θα βοηθήσει την Μπαρτσελόνα και εκείνη θα τον βοηθήσει. Πιστεύω πως μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει ο σύλλογος. Είναι πολύ έξυπνος, μορφωμένος, ξέρει πότε πρέπει να κάνει πλάκα με τους γύρω του, αλλά και πότε πρέπει να είναι 100% προσηλωμένος και επαγγελματίας. Δεν δίνει κανέναν λόγο για να τον κακολογήσεις. Είναι ένας τζέντλεμαν, με μια λέξη”.

Για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα: “Δίνει πολλή σημασία στην άμυνα. Όλοι ξέρουμε ότι στο μπάσκετ μόνο έτσι κερδίζεις ματς και τίτλους, αλλά και στην επίθεση είναι πολύ έξυπνος. Ξέρει πώς να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των παικτών, προσπαθεί να τρέξει και αφήνει τους παίκτες του να εκφράσουν το ταλέντο τους. Πιστεύω πως θα ταιριάξει πολύ καλά στο ισπανικό στυλ”.

Για το αν μπορεί να τα καταφέρει στην Μπαρτσελόνα: “Ο χρόνος θα δείξει. Αυτό που ξέρω είναι πως ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 2012, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, και με πολλούς νέους παίκτες οδήγησε την ομάδα ξανά στον τίτλο. Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά στον Ολυμπιακό. Στο παρελθόν έδειξε πως μπορεί. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παραλαμβάνεις μια ομάδα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα και να παίρνεις ξανά το τρόπαιο. Η ιστορία λέει πως είναι καλός στην ανάδειξη και την εξέλιξη νέων παικτών. Πιστεύω πως μπορεί να το κάνει και στην Μπαρτσελόνα”.

Για τη σύγκριση με τον Τσάβι Πασκουάλ: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τσάβι Πασκουάλ. Τον σέβομαι σαν παίκτη και προπονητή, με βοήθησε πολύ όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο κάθε προπονητής έχει τις δικές του ιδέες και τη δική του φιλοσοφία. Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε την καρδιά του για την Μπαρτσελόνα και είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, γιατί θέλει να προσφέρει μετά την ευκαιρία που του δόθηκε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…