Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Πιο αγράμματος πεθαίνεις

Πιο αγράμματος πεθαίνεις

rabat maroko

rabat-maroko

Είμαστε σε δίλημμα: Να φτιάξουμε μια στήλη “αγράμματος” και να βάζουμε τα καθημερινά του μαργαριτάρια, ή όχι; Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή γι’ αυτόν, αλλά παράλληλα θα μπορούσαμε να γράψουμε μέχρι και βιβλίο με τις ανοησίες του. Κι αφού ο γίγαντας έκανε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας ηγέτη των Podemos της Πορτογαλίας (πώς είπατε;), προχώρησε σε ιστορικές γεωπολιτικές αλλαγές

“…Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι Ειρήνη Γιακείμη από την Αθήνα και Ελένη Κωνσταντινίδου από το Αίγιο, οι οποίες ετοιμάζουν βαλίτσες για το ισπανικό Μαρόκο αφού επιλέχθηκε από την ΚΕΔ του μπάσκετ για να σφυρίξει σε διεθνή παιχνίδια” (sic) γράφει ανορθόγραφα (θα σφυρίξει η μία από τις δύο άραγε, ή και οι δύο;).

Ίσως να μην το πήρατε χαμπάρι αλλά αναφέρεται σε “ισπανικό Μαρόκο“! Αν ήξερε γράμματα και διάβαζε θα διαπίστωνε πως “στις 18 Νοεμβρίου 2006, το Μαρόκο γιόρτασε την πεντηκοστή επέτειο της ανεξαρτησίας του. Στις 2 Μαρτίου 1956, το Μαρόκο ανέκτησε την πολιτική του ανεξαρτησία από τη Γαλλία και την ίδια χρονιά και το 1958 ανέκτησε τις περιοχές υπό ισπανική κυριαρχία.

Με το Πρωτόκολλο της Ταγγέρης, ενσωματώθηκε ξανά στη χώρα (29 Οκτωβρίου 1956) η Ταγγέρη, που μέχρι τότε ήταν “Διεθνής ζώνη” και είχε αποκτήσει πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Κατά τη δεκαετία του ’70, το Μαρόκο προσάρτησε τη Δυτική Σαχάρα, αλλά άλυτο παραμένει ακόμα το πρόβλημα για το τελικό “στάτους” των εδαφών”.

Προφανώς γνωρίζει κάτι που ούτε οι Μαροκινοί, ούτε οι Ισπανοί, ούτε (φαντάζομαι) ο… Πορτογάλος Ιγκλέσιας γνωρίζουν. Ο αγράμματος χαράζει ξανά τους χάρτες του κόσμου. Άντε και εις ανώτερα.

Για την ιστορία, η Εθνική Παγκορασίδων θα παίξει στο τουρνουά της Μελίγια, μιας από τις 17 αυτόνομες περιφέρειες, η οποία ανήκει στην Ισπανία και συνορεύει με το Μαρόκο.

Υ.Γ.: Μην αλλάξεις χωρίς δημόσια ευχαριστία, έχουμε κάνει prtscn.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…