Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Πιέσαμε κι αντέξαμε στο παιχνίδι”

“Πιέσαμε κι αντέξαμε στο παιχνίδι”

Giannnis Gereoudakis

Giannnis GereoudakisΗ Εθνική Νεανίδων βρίσκεται σε τροχιά ανόδου στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18. Η “γαλανόλευκη” επικράτησε 54-48 της Γερμανίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει, αύριο (30/07, 22:00), την Ισλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας χρειάζεται τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει αυτόματα την άνοδο (προβιβάζονται οι ομάδες που θα περάσουν στον τελικό κι ο νικητής του “μικρού” τελικού).

Στο μεταξύ, ο τεχνικός των Νεανίδων, Γιάννης Γερεουδάκης, υποστήριξε -μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Γερμανία– ότι: “Μπήκαμε φοβισμένα και νευρικά στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε τις Γερμανίδες να πάνε στα επιθετικά ριμπάουντ, ώστε να έχουν δεύτερες ευκαιρίες για επίθεση.

Πιέσαμε πολύ την αντίπαλο, αντέξαμε και τους κρατήσαμε κάτω από τους 50 πόντους. Αναγκάσαμε τη Γερμανία να ανοίξει την άμυνά της κι από την άμυνα δημιουργήσαμε τις συνθήκες για την επίθεσή μας. Χάσαμε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και τα υπόλοιπα τρία τα κερδίσαμε εμείς”.

Αναφορικά, δε, με τον αυριανό ημιτελικό απέναντι στην Ισλανδία: “Η Ισλανδία είναι μια δύσκολη, αθλητική και σκληρή ομάδα, που πιέζει σε όλο το γήπεδο. Οι παίκτριές μας πρέπει να είναι προσεκτικές και κάνουν αυτά που θα αποφασίσουμε, για να αντεπεξέλθουμε στον ρυθμό των αντιπάλων. Ο ρυθμός και τα αμυντικά ριμπάουντ θα δείξουν το αποτέλεσμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…