Κεντρική Ελλάδα Ο Ιβκοβιτς στο Μουσείο της ΧΑΝΘ (vid)

Ο Ιβκοβιτς στο Μουσείο της ΧΑΝΘ (vid)

Dusan Ivkovic

Dusan Ivkovic

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει και από το Μουσείο της ΧΑΝΘ.

Αναλυτικά:
Μια μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ, έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Μουσείο μας. Χαλαρός, ευδιάθετος, απαλλαγμένος από τις υποχρεώσεις που αυτόματα δημιουργεί ο πρωταθλητισμός (άλλωστε την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση), αλλά και χαρούμενος για την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αντάλλαξε απόψεις, αστειεύτηκε αλλά και θυμήθηκε τα παλιά με καλούς του φίλους που τον περίμεναν στην ΧΑΝΘ, τον Κώστα Μπογατσιώτη τον Λάκη Τσάβα, τον Σταύρο Χωλόπουλο και τον Νίκο Αμπατζά.

Άκουσε με προσοχή τις διηγήσεις του Γιωργή Μπουσβάρο σχετικά με το Μουσείο και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί τις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ.

Το Μουσείο σας είναι φτιαγμένο με αγάπη και κόπο

“Αισθάνομαι έκπληξη με αυτό που αντικρίζω”, δήλωσε στο ymca.gr ο Ντούντα και πρόσθεσε: “Θετική έκπληξη. Η ΧΑΝΘ άλλαξε, έχει πλέον νέες εγκαταστάσεις κι αυτό πολύ θετικό. Η YMCA έχει μεγάλη ιστορία, έχει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη και εξέλιξη του μπάσκετ πανευρωπαϊκά. Είχα την ευκαιρία να έχω παίκτες της ΧΑΝΘ σε ομάδες μου. Τους Διονύση Ανανιάδη, τον Μιχάλη Γιαννουζάκο. Ξέρω επίσης πως ο τελευταίος μεγάλος παίκτης που ανέδειξε η ΧΑΝΘ ήταν ο Νίκος Ζήσης. Ένας στενός μου συνεργάτης στο παρελθόν, ο Κώστας Μπογατσιώτης επίσης ξεκίνησε από εδώ. Γνωρίζω ότι άνθρωπος της ΧΑΝΘ είναι κι ο κόουτς Θόδωρος Ροδόπουλος αλλά και ο Τσάβας.

Συγχαρητήρια στον Γιωργή Μπουσβάρο, στους ανθρώπους του συλλόγου για την προσπάθεια με αυτό το Μουσείο. Είναι φτιαγμένο με αγάπη και κόπο. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου στην προβολή του. Χαίρομαι που είμαι εδώ , είμαι στην Θεσσαλονίκη, πλέον έχω τον χρόνο να κάνω τέτοιες επισκέψεις όπως αυτή και να συναντώ καλούς μου φίλους από τα παλιά”.

Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς υποδέχθηκε στο Μουσείο μας ο Διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝΘ Γιώργος Πετρίδης, ο τεχνικός διευθυντής του μπάσκετ της ΧΑΝΘ, Νίκος Αμπατζάς, ο έφορος των τμημάτων υποδομής Τάσος Βελέντζας, ο προπονητής των τμημάτων υποδομής Νίκος Σερέτης, προπονητές των τμημάτων υποδομής όπως και η Μουσειολόγος μας Χριστίνα Μπατέκα.

Στο τέλος της ξενάγησης του ο Ίβκοβιτς έγραψε τις εντυπώσεις του στο βιβλίο επισκεπτών και έλαβε αναμνηστικά της ΧΑΝΘ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…