Κεντρική Ασίστ Shadow “Ο Μπουρούσης είναι ευτυχισμένος”

“Ο Μπουρούσης είναι ευτυχισμένος”

Printezis 1

Printezis

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στον ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τον Γιάννη Μπουρούση και την επιλογή του να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως ήξερε ότι οι “πράσινοι” ήταν μία από τις επιλογές του Έλληνα σέντερ και πως είναι ευτυχισμένος με αυτό, ενώ αναφέρθηκε και στο AegeanBall Festival.

“Όλοι έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ για το μέγιστο αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα διπλό γήπεδο μπάσκετ, δύο μονά και άλλα τέσσερα για μικρότερες ηλικίες. Εχουν δηλώσει συμμετοχής 600 με 700 παιδιά. Είναι δύσκολη εποχή. Αν γινόταν στην Αθήνα, θα είχαμε και τον δεκαπλάσιο κόσμο. Είναι πάρα πολύς κόσμος που έχει δηλώσει συμμετοχή και ακόμα και σήμερα το πρωί δήλωναν”, είπε αρχικά ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού και συνέχισε:

Για τους επαγγελματίες παίκτες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά: “Από Ελληνες είναι οι 18 που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής κι έχουν ανακοινωθεί. Ο Γκιουλέρ μάς κάνει την τιμή να έρθει και να περάσει ένα ωραίο τριήμερο. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα ουσιαστικά είναι στις 7 με 9 Ιουλίου. Θα γίνουν κάποιοι αγώνες μεταξύ μας συν κάποιοι άλλοι με κάποιους νικητές”.

Για τον φιλανθρωπικό σκοπό του τουρνουά: “Μου αρέσει πάρα πολύ να βοηθάω τον τόπο μου. Το συγκεκριμένο event δεν είναι μόνο για να προαχθεί η Σύρος. Γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Ηθελα να βοηθήσουμε το γηροκομείο και κάποιους σταθμούς παιδιών. Είναι δύο ευαίσθητες κατηγορίες που θεωρώ πως πρέπει να βοηθιούνται και υπάρχει και η κατηγορία των νεφροπαθών που υπάρχει πρόβλημα στη Σύρο“.

Για τον αν οι επαγγελματίες παίκτες θα έχουν σκοπό τη νίκη: “Οι περισσότεροι έρχονται για την συμμετοχή. Στην πορεία πιστεύω πως πέρα από τον χαβαλέ θα οδηγηθεί κι εκεί. Στην πορεία θα υπάρχει μία πρόκληση και αν το σκορ στα τελευταία λεπτά είναι ισόπαλο, τότε θα παίζουμε για τη νίκη. Οι αγώνες θα είναι δεκάλεπτοι”.

Για την υπογραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό: “Με τον Γιάννη μιλάγαμε κάθε μέρα και είχε έρθει στη Σύρο. Ηξερα πως ήταν μία από τις επιλογές του και ίσως ο Παναθηναϊκός να τον ήθελε πάρα πολύ. Ίσως να είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και για να το κάνει, πιστεύω πως είναι πολύ ευτυχισμένος“.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού: “Δεν ξέρω αν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω. Οσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός, τόσο δυναμώνει και ο Παναθηναϊκός. Και τα παλαιότερα χρόνια έλεγαν πως αν δυναμώνει η μία ομάδα, δυναμώνει και η άλλη. Η σχέση είναι αμφίδρομη και τα παλαιότερα ήθελαν στον Παναθηναϊκό, να δυναμώνει και ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως στοχεύει ψηλά κι έτσι κάνει κάθε χρόνο. Είναι μεγάλη η απώλεια του Δημήτρη Διαμαντίδη και ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κάποιες κινήσεις για να την καλύψει αλλιώς”.

Για το Final Four της Ευρωλίγκα: “Το Final Four δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις ως εκεί. Ισως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να έχουν κακομάθει τους οπαδούς. Η Ελλάδα γνωρίζει μπάσκετ. Οι κινήσεις των δύο ομάδων είναι πολύ στοχευμένες για να φτάσουν στο Final Four. Σε Ρωσία και Τουρκία τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα και ο ανταγωνισμός αθέμιτος, καθώς οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες”.

Για την Εθνική ομάδα: “Σίγουρα υπάρχει μία στεναχώρια. Σε ένα μικρό τουρνουά όλα κρίνονται σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι ή σε μία βραδιά. Δεν μπορώ να κακολογήσω. Το τιμ είναι πολύ καλό. Υπήρχαν πολλές δικαιολογίες, λέγαμε φέτος πως πάει χωρίς άγχος αλλά πάντα υπάρχει πίεση. Στην αποτυχία όλοι βγήκαν να πουν κάτι. Είναι μια καινούρια φουρνιά, είχε έξι νέους παίκτης κι ας ελπίσουμε να έρθουν στο μέλλον οι επιτυχίες.

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο βάθος σε παίκτες. Εχει 24 παίκτες που μπορούν να κληθούν και να παίξουν. Δείτε αυτούς που δεν κλήθηκαν φέτος. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν αποσυρθεί. Δείτε τον Μπράμο και τον Βλάντο που ήταν τραυματίας. Η αξία τους είναι πολύ μεγάλη και ανά πάσα στιγμή μπορούν να αγωνιστούν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…