Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας”

“Να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας”

limniatis

limniatis

Για την έως τώρα πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών, αλλά και τη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Λιμνιάτης. Ο βοηθός προπονητή της “γαλανόλευκης” τόνισε ότι μέχρι στιγμής δε μπορούν να ειπωθούν πολλά λόγω της μικρής δυναμικότητας των αντιπάλων, αλλά υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η συγκέντρωση των αθλητών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα ομάδες πολύ χαμηλής δυναμικότητας, οπότε το κομμάτι του μπάσκετ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό θα πρέπει να το αποβάλουμε και να λειτουργήσουμε κάτω από ένα καθεστώς ότι το ματς των προημιτελικών που θα δώσουμε θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι ένα πρόβλημα για μας, γιατί όταν κερδίζεις με μεγάλες διαφορές στο κρίσιμο παιχνίδι που θα υπάρχει αντίσταση θα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, με πολύ μεγάλη ενέργεια και πειθαρχία, ώστε να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με το σωστό τρόπο. Το πρόβλημα αυτό το είχαμε από τα φιλικά, όπου με εξαίρεση ένα ματς με την Ουκρανία είχαμε εύκολες επικρατήσεις”.

Για τη Βοσνία που είναι ο πιθανότερος αντίπαλος: “Η Βοσνία κατά την προσωπική μου άποψη είναι μια εξαιρετική ομάδα, που διαθέτει και ποιότητα αλλά και αθλητικότητα. Έχουν κάποια στοιχεία, κυρίως ατομικά, που θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή. Πιστεύω πως θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι αν είμαστε όπως πρέπει όλα εξαρτώνται από μας. Αν έρθουμε με τον σωστό τρόπο σκέψης, την απαιτούμενη ενέργεια και τη συγκέντρωση, θεωρώ πως τα πράγματα θα κριθούν από μας.

Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση, μετά το Ηράκλειο, το Βόλο τώρα και στη Χαλκίδα, ο κόσμος είναι φανταστικός. Το γεγονός ότι γεμίζει το γήπεδο με αντιπάλους αν κι αυτούς που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι ο κόσμος αγαπά την ομάδα. Αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη και θέλω να πιστεύω ότι και την Παρασκευή θα είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο για μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…