Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Με θέλουν ηγέτη στην ΑΕΚ”

“Με θέλουν ηγέτη στην ΑΕΚ”

110604

kostas-vasileiadhs-aekΟ Κώστας Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη στη Real News, τονίζοντας πως ο Γιούρι Ζντοβτς τον προορίζει για ηγετικό ρόλο στην ΑΕΚ.

Ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ, τον οποίο έχει βοηθήσει στα δύσκολα, όπως υποστήριξε.

Αναλυτικά η συνέντευξη στη Real News:

-Γιατί έφυγες από τον ΠΑΟΚ; 

“Δεν κρύφτηκα ποτέ ότι δεν ήμουν μόνο παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά και φίλαθλός του. Από εκεί και πέρα στη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν γκρίνιες προς το πρόσωπό μου κι όχι μόνο. Έχω βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα -και στο οικονομικό κομμάτι- κι ο κόσμος γνωρίζει ποιος είμαι.

Δεν πήγα στον ΠΑΟΚ για να βγάλω λεφτά, ούτε έβγαλα. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι κάτι κλείνει μέσα μου κι αυτό είναι όλο. Έκλεισε με αγάπη και όπως έχω πει, θέλω να μπορώ κάποια μέρα να πηγαίνω με τον γιο μου στο γήπεδο και να τον βλέπω”.

-Γιατί προτίμησες την ΑΕΚ; 

“Είχα προτάσεις από Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες όμως ήταν σε αρχικό στάδιο. Με την ΑΕΚ συζητούσα για καιρό και η εμπιστοσύνη της διοίκησης και του προπονητή βάρυνε πολύ στην απόφαση που πήρα. Μίλησα μαζί τους και τηλεφωνικά και από κοντά, μου εξήγησαν τον ρόλο μου και προχωρήσαμε”.

-Ποια ήταν η κουβέντα του Γιούρι Ζντοβτς που σε έπεισε; 

“Το ότι μου είπε “θέλω έναν leader στην ομάδα μου και θέλω εσύ να είσαι αυτός και στο παρκέ και στα αποδυτήρια”. Είναι πολύ σημαντικό να σε πιστεύει ο προπονητής σου και θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του”.

-Πού στοχεύει η νέα σου ομάδα και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

“Είναι μία ομάδα καινούργια, με αρκετές προσθήκες. Θα την έλεγα ομάδα του προπονητή, αφού ο ίδιος επέλεξε εκείνους με τους οποίους θέλει να δουλέψει. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Από εκεί και πέρα όμως το βασικό είναι να γίνουμε ομάδα, να δέσουμε ως σύνολο και κανένας να μη βάζει το εγώ του πάνω από αυτήν. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίζουμε πάντα για τη νίκη.

Όσο για το πού μπορούμε να φτάσουμε; Καταρχάς στην τετράδα και μετά όσο πιο ψηλά μπορούμε, όπως για παράδειγμα στον τελικό του Κυπέλλου. Στην Ευρώπη θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλύτερη πορεία από την περσινή. Γενικότερα οι στόχοι της ΑΕΚ είναι υψηλοί, κάτι που σημαίνει πολλή και φυσικά σκληρή δουλειά και πολλές ευθύνες”.

-Ανοίγει η ψαλίδα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και των υπολοίπων;

“Όχι και τόσο. Περιμένω ένα δυνατό πρωτάθλημα κι ελπίζω πως η ΑΕΚ θα είναι από τους πρωταγωνιστές”.

-Κεφάλαιο Εθνική. Δηλώνεις “παρών”; 

“Δεν ξέρω αν θα κληθώ ξανά, έχουμε μεγαλώσει πια (γέλια). Πάντως αν γίνει αυτό, φυσικά και θα δώσω το “παρών”. Από εκεί και πέρα έχει μπει νέο αίμα στην ομάδα -και καλώς έχει μπει- και θεωρώ πως σύντομα η νέα γενιά θα οδηγήσει και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας στις επιτυχίες”.

-Ημερομηνία αγωνιστικής λήξης έχεις βάλει; 

“Όχι, όσο είμαι καλά θα παίζω. Υγεία πάνω απ’ όλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…