Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό”

“Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό”

aek oaka juri zdovc

aek-oaka-juri-zdovc

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρε Ζντοβτς, μίλησε στην ιστοσελίδα rtvslo.si και παραδέχτηκε το παλαιότερο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Παράλληλα αναφέρθηκε και για την πορεία της φετινής σεζόν με την “Ένωση“.

Για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, με την ΑΕΚ, στην Basket League: “Πολλοί λένε ότι το πώς νιώθεις έχει να κάνει με το πώς τελειώνεις μια σεζόν. Τελειώσαμε με νίκη και κερδίσαμε την τρίτη θέση, που είναι σημαντική επιτυχία. Φυσικά, θα ήθελα να έχουμε πάρει την πρώτη θέση, αλλά στην Ελλάδα είναι πραγματικά δύσκολο, επειδή υπάρχουν δύο πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Είναι σημαντικό να ανταγωνιστεί κανείς αυτές τις δύο ομάδες, που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Για αυτό ξόδεψα πολλή ενέργεια στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό. Ίσως και με λίγο λάθος τρόπο, ήθελα να φθάσω στους τελικούς, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα υπάρχουν και “μικροί” τελικοί. Είναι σημαντικό γεγονός, αλλά στο τέλος πήραμε την τρίτη θέση και το μετάλλιο. Πετύχαμε έναν αρχικό στόχο, αν και κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε πολλές μεταπτώσεις. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, στην οποία η ΑΕΚ άλλαξε πολλούς ξένους παίκτες. Έπαιξα κι εγώ ρόλο σε αυτό, αλλά μεσούσης της σεζόν δεν μπορεί να πάρεις τους σωστούς παίκτες. Επιβιώσαμε, πάντως. Ακόμα και τώρα, όταν με ρωτούν, τους λέω ότι είμαι ακόμα… ζωντανός. Δεν είναι εύκολα στην Ελλάδα”.

Για το εάν η κατάκτηση του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ρεαλιστικός στόχος: “Έχουμε έναν πολύ καλό και έξυπνο πρόεδρο, που γνωρίζει καλά την κατάσταση. Δεν θα δώσουμε… είκοσι εκατομμύρια ευρώ για να ξεπεράσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχουμε ένα μπάτζετ των δύο εκατομμυρίων, το οποίο είναι ένα από τα χαμηλότερα του φετινού Eurocup. Επί της ουσίας, η ΑΕΚ θέλει να σταθεροποιηθεί στον ευρωπαϊκό χάρτη. Θα δουλέψουμε με νέα παιδιά. Η ομάδα αγοράζει πολλούς νεαρούς παίκτες. Την ίδια στιγμή, θέλουμε να ανταποκριθούμε και στις υψηλές απαιτήσεις του κόσμου, που θέλει να είμαστε πρώτοι και να κερδίζουμε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο”.

Για τις διαφορές που συνάντησε τώρα στην Ελλάδα σε σχέση με το παρελθόν: “Ξέρω καλά την Ελλάδα. Πίστευα ότι θα έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 2006, όταν είχα δουλέψει ως προπονητής στον Ηρακλή, αλλά πρακτικά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σε μερικές περιπτώσεις είναι και χειρότερα τα πράγματα, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,, όπου ο οποιοσδήποτε εκφράζει τη γνώμη του και πολλές φορές με προσβλητικό τρόπο. Οι οπαδοί είναι πολύ απαιτητικοί. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι οι ποδοσφαιρικοί οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα. Πάντως, η κατάσταση του μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ξεχωριστή. Μοιάζει με τον καιρό που ήμουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με το μπάσκετ, από δημοσιογράφους, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές φυσικής κατάστασης. Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς προπονητές, με πολύ καλή τακτική”.

Για την αποχώρησή του από την Γκαζιαντέπ: “Όταν υπέγραψα με τη Γκαζιαντέπ μού είχαν παρουσιάσει ένα φιλόδοξο πλάνο. Μου είχαν πει ότι κάθε χρόνο το μπάτζετ θα αυξανόταν. Μετά είδα ότι αυτό δεν ίσχυε και αποφάσισα να φύγω μόλις έρθει μια σοβαρή πρόταση. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τη δέχθηκα. Θα μπορούσα να πάω, αλλά δεν θα ήταν υγιές το να φύγω απόν την Γκαζιαντέπ εκείνη την στιγμή. Αλλά, αυτή τη χρονιά, αποφάσισα να φύγω”.

Για τη συμμετοχή τους στο νέο Eurocup: “Σίγουρα. Το Eurocup θα είναι πολύ δυνατό. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες, με εξαίρεση ίσως την Ολίμπια Λιουμπλιάνα με μια πρώτη ματιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως να έρθει κάποιος στην Ολίμπια και να την κάνει ομάδα πρώτης γραμμής. Αλλά ακόμα και η Ολίμπια μπορεί να κάνει… ζημιές, όπως πέρυσι που κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για παράδειγμα. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, όλοι παίζουν μπάσκετ. Θα είναι πολύ δυνατή διοργάνωση. Η μείωση των ομάδων της Ευρωλίγκας δυνάμωσε αρκετά το Eurocup”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…