Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Ευλογία κάθε λεπτό με Διαμαντίδη”

“Ευλογία κάθε λεπτό με Διαμαντίδη”

Michalis Lountzis

Michalis LountzisΟ Μιχάλης Λούντζης, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της FIBA, έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας πως “ήταν ευλογία κάθε λεπτό μαζί του στην προπόνηση“.

“Ο Διαμαντίδης είναι ένας Θρύλος. Κάθε λεπτό στην προπόνηση ήταν ευλογία για μένα. Μου αρέσει να τον βλέπω, να μαθαίνω απ’ αυτόν. Μιλούσε και σε μένα, αλλά και σε όλους τους μικρούς και μας έδινε οδηγίες”, ανέφερε.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, να τον βλέπεις από την τηλεόραση και ξαφνικά να βρίσκεσαι δίπλα του. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα“.

Μιλώντας για τις αρετές του “3D”: “Διαβάζει εκπληκτικά το παιχνίδι. Είναι μοναδικός σ’ αυτό. Είναι απίστευτος. Έχει μια πολύ καλή προσωπικότητα κι είναι πολύ καλός ως χαρακτήρας”.

Ο Μιχάλης Λούντζης κατέκτησε το Ευρωπαϊκό U18 στον Βόλο. “Ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Για τα παιδιά αυτά, όμως, που είχαν φθάσει τόσο κοντά τις προηγούμενες φορές και δεν τα είχαν καταφέρει, σήμαινε κάτι περισσότερο και πιστεύω πως το άξιζαν.

Για τρία χρόνια δεν μπορούσε να φθάσει στον τελικό αυτή η ομάδα, για μικρά πράγματα, για λεπτομέρειες. Επιτέλους, τα κατάφεραν, τα καταφέραμε. Γι’ αυτούς ήταν κάτι πραγματικά σημαντικό! Το άξιζαν! Επιτέλους, είχαν πετύχει τον στόχο”.

Για την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Παίδων: “Είμαστε μια νέα ομάδα. Οι ομάδες αλλάζουν όλη την ώρα, αφού αλλάζουν οι γενιές. Δεν είμαστε η περσινή ομάδα, αλλά έχουμε μια καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό κι ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο, με την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία: “Νομίζω πως το φαβορί είναι η Γερμανία και, επίσης, η Τουρκία έχει μια πολύ καλή ομάδα και θα έχει το πλεονέκτημα, καθότι θα παίζει εντός έδρας. Θα είναι δύσκολο. Ωστόσο, όλα είναι πιθανά. Ο πρώτος στόχος είναι να φθάσουμε στους προημιτελικούς. Από εκεί θα δούμε.

Θα είναι πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια κι όλοι οι παίκτες είναι εξίσου σημαντικοί. Παίζουμε με πάθος. Μπορούμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα, με ένταση. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για εμάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…