Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό Ελλάδα – Κροατία 61-66

Ελλάδα – Κροατία 61-66

saric ethniki

saric-ethniki

Ήττα-αποκλεισμός…
Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το υψηλό, όπως αποδείχθηκε, εμπόδιο της Κροατίας.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ηττήθηκε με 66-61 και έμεινε για ακόμα μία φορά μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η “γαλανόλευκη” δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον σύνδρομο των νοκ άουτ αγώνων, γνωρίζοντας ακόμα μία ήττα σ’ ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Από την πλευρά τους, οι Κροάτες πήραν την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία – Μεξικό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφάνισε όλες τις αδυναμίες της απέναντι στους Κροάτες. Δεν κατάφερε να πάρει σκορ από την περιφέρεια, ενώ δεν ήταν αποτελεσματική στο σετ παιχνίδι. Όταν πίεσε κι έκλεψε μπάλες, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να επιστρέψει από το -24, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Μπογκντάνοβιτς (20π.) και Σάριτς (16π., 8ριμπ.), ενώ από τη “γαλανόλευκη” ξεχώρισαν οι Περπέρογλου (13π.), Αντετοκούνμπο (9π., 9ριμπ., 4ασ.) και Μπουρούσης (8π., 7ριμπ.).

Το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό για την Εθνική Ελλάδας, η οποία ήταν εκτός κλίματος αγώνα στα πρώτα λεπτά. Οι Κροάτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και όντας εύστοχοι από την περιφέρεια προηγήθηκαν γρήγορα με διψήφια διαφορά (3-14 στο 3′), την οποία εκτόξευσαν στο +18 (13-31) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά έφτασε και στους 24 πόντους (13-37) στο 12′. Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Κατσικάρη άρχισαν να ξυπνούν. Έσφιξαν την άμυνά τους, βρήκαν σκορ στην επίθεση και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 10 πόντους (34-44) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η άμυνα της “γαλανόλευκης” ήταν για σεμινάριο, οι Κροάτες τα είχαν χαμένα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα (48-46 στο 27′) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε, πάντως, την Κροατία μπροστά στο σκορ με 49-52.

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο, η “γαλανόλευκη” τα έσπασε από την περιφέρεια, ο Σάριτς και ο Μπογκντάνοβιτς έβαλαν όλα τα κρίσιμα καλάθια κι έτσι η Κροατία έφτασε απόλυτα δίκαια στην τελική επικράτηση και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 3 (1), Μπουρούσης 8 (1τριπ., 7ρiμπ.), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 9 (2), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 13 (2), Αντετοκούνμπο Γ. 9 (9ριμπ.), Κουφός 4, Αντετοκούνμπο Θ. 5
ΚΡΟΑΤΙΑ (Πέτροβιτς): Μπάμπιτς, Στίπτσεβιτς, Σιμόν 11 (3), Χεζόνια 6, Σάριτς 16, Ούκιτς 2, Πλάνινιτς 2, Μπιλάν 9, Σάκιτς, Μπογκντάνοβιτς 20 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…