Κεντρική Ελλάδα “Εάν είμαστε σοβαροί…”

“Εάν είμαστε σοβαροί…”

chougaz kris1

chougaz-kris1

Τρεις και σήμερα! Όχι, δεν μετράμε τις ημέρες απόλυσης μας από το στρατό, ωστόσο τόσο απομένει ακόμα για να ξεκινήσει η προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.

Πρώτος αντίπαλος; Το Μεξικό. Ο Κρις Χουγκάζ μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” για τη μάχη της “γαλανόλευκης” και την έχρισε ως φαβορί για νίκη στην πρεμιέρα.

Αναλυτικά:
Για το προφίλ του Μεξικού: “Η σύνθεση που κατεβάζουν στη διοργάνωση δεν είναι και η πιο δυνατή. Βασίζονται στους γκαρντ, όπως τον Γκουτιέρες που παίζει στο ΝΒΑ, το Στολ που σουτάρει ανεξέλεγκτα και μπορεί να αλλάξει το ρυθμό, αλλά και στους ψηλούς, στον Αγιόν και το Μάτα. Δεν έχουν πολύ βάθος, λείπουν παίκτες και πιστεύω πως είμαστε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Εάν είμαστε σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Έχουμε πολύ μεγαλύτερο ρόστερ”.

Για την Εθνική Ελλάδας: “Η ομάδα μας έχει πάρα πολύ ταλέντο. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν το σύγχρονο μπάσκετ, που έχει πάει στην ταχύτητα, την έκρηξη και τη δύναμη. Έρχονται κι άλλα παιδιά από πίσω με μεγάλες δυνατότητες. Δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρουμε φέτος, αλλά πολλές φορές μπορείς να χάσεις μια διοργάνωση και να κερδίσεις πολλά για τη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να ενθουσιαζόμαστε ή να απογοητευόμαστε εύκολα”.

Για την εμπειρία του από το Μεξικό: “Είναι στο δικό μας ταμπεραμέντο ο κόσμος, αλλά έχουν το πρόβλημα του τρόμου με την εγκληματικότητα. Εμείς εκεί μετά τις εννέα το βράδυ ήμασταν κλειδωμένοι στα σπίτια μας, γιατί γίνονταν μάχες με την αστυνομία και το στρατό. Ακούγαμε ακόμα και πυροβολισμούς. Θυμάμαι πως με έκλεψαν ακόμα και μέσα στο γήπεδο. Την ώρα του αγώνα, εκεί που μπήκε ο κόσμος μέσα, μου πήραν το πορτοφόλι. Φοβόμουν να αφήσω τα πράγματά μου στα αποδυτήρια”.

Για το μέλλον του: “Θα συνεχίσω στην Αυστρία και τη νέα χρονιά. Είχαμε ένα πλάνο με μια νεανική ομάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, συμμετέχοντας και στην Ευρώπη. Ήμασταν το πρώτο φαβορί για να πέσουμε, αλλά φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…