Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Δεν προβλέπεται οκταετία

Δεν προβλέπεται οκταετία

fiba charalabopoulos

fiba-charalabopoulos

Αν θέλαμε να… κιτρινίσουμε λίγο το κείμενο θα βάζαμε τίτλο “άκυρο το συμβόλαιο Χαραλαμπόπουλου“, αλλά δεν θα το κάνουμε. Γιατί, εδώ που τα λέμε, τα συμβόλαια αφορούν στην τυπική διαδικασία, ενώ εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι η ουσιαστική σχέση. Κι η σχέση ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον νεαρό διεθνή είναι άρρηκτη. Όμως, συμβόλαιο διάρκειας οκτώ ετών ΔΕΝ υπάρχει!…

Το ψάξαμε απ’ όλες τις πλευρές και δεν βγαίνει. Αν μιλάμε για το εξωτερικό, η ΦΙΜΠΑ ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως “τα συμβόλαια των παικτών έχουν μέγιστο χρόνο διάρκειας τα τέσσερα έτη (είναι το άρθρο 6, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία)”.

Αν μιλάμε για το εσωτερικό, το Άρθρο 90 του Αθλητικού Νόμου ορίζει πως “η χρονική διάρκεια του συμβολαίου αθλητή µε αμοιβή, ή επαγγελματία αθλητή δεν επιτρέπεται, µε ποινή ακυρότητας, να είναι µμικρότερη από έξι (6) μήνες και μεγαλύτερη από πέντε (5) χρόνια. Σε κάθε περίπτωση η λήξη της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου πρέπει να συμπίπτει µε την τελευταία, πριν από την έναρξη της µμεταγραφικής περιόδου, ημέρα“.

Ως εκ τούτου το συμβόλαιο (έτσι όπως παρουσιάστηκε προχθές από την “πράσινη” ΚΑΕ) δεν μπορεί να διαρκεί ούτε οκτώ χρόνια, αλλά ούτε και συνδυαστικά (ας πούμε 4+4, 1+1+1 έως ότου φτάσουμε στα οκτώ), καθώς αν προσβληθεί από κάποιο εκ των δύο μερών, καθίσταται ανίσχυρο.

Μικρή -τυπική- σημασία έχει, αλλά μην το προσπεράσετε και τελείως, καθώς οι σχέσεις περνούν… διάφορα φεγγάρια. Βέβαιο είναι ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεσμεύεται μέχρι το 2020. Για τα άλλα τέσσερα χρόνια, καλά να είμαστε, να το συζητήσουμε τότε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…