Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό “Δεν υποτιμούμε και δεν υπερτιμούμε κανέναν” (vid)

“Δεν υποτιμούμε και δεν υπερτιμούμε κανέναν” (vid)

Mantzaris Ethniki Andron Belgio

Mantzaris-Ethniki Andron-BelgioΗ Εθνική μας αναχώρησε για το Τορίνο, όπου θα λάβει μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά (04-09/07), με σκοπό να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, δε, τόνισε πως η “γαλανόλευκη” δεν υποτιμά και δεν υπερτιμά κανέναν αντίπαλό της.

Ο 26χρονος γκαρντ υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι: “Είναι ένα παράξενο τουρνουά. Στην ουσία, πρόκειται για τέσσερις τελικούς. Έτσι τους αντιμετωπίζουμε εμείς. Κάθε ματς θα είναι πολύ δύσκολο, όλες οι ομάδες είναι αξιόμαχες. Δεν υποτιμούμε κανέναν, όπως το Ιράν και το Μεξικό. Παράλληλα, όμως, δεν υπερτιμούμε κανέναν, όπως την Ιταλία και την Κροατία.

Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά εμπιστευόμαστε τις δυνατότητές μας. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και θα πάμε εκεί, για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει”.

Αναφορικά με τις απουσίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας: “Σίγουρα, οι απουσίες των παιδιών είναι πολύ μεγάλες. Έτσι, όμως, είναι ο αθλητισμός, η ζωή συνεχίζεται. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω, προκειμένου να καλύψουμε τα κενά των παικτών, που είτε αποσύρθηκαν είτε δεν μπόρεσαν να δώσουν το “παρών” λόγω τραυματισμών, όπως ο Κώστας Σλούκας“.

Ο Γιώργος Μπόγρης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: “Είναι ένα μικρό τουρνουά, κρύβει “παγίδες”. Είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό. Θεωρώ πως η ομάδα έχει την ποιότητα και την εμπειρία, για να τα καταφέρει.

Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, καθότι δεν έχεις τον χρόνο, προκειμένου να καλύψεις το κενό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων”.

Για την παρουσία του στην Εθνική: “Έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου. Είναι κάτι που το κυνηγάω πάρα πολλά χρόνια. Αποτελεί τεράστια δικαίωση για μένα κι ελπίζω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Γερμανία – Γεωργία 100-73

Η Γερμανία ισοπέδωσε τη Γεωργία του Ηλία  Ζούρου. Η Γερμανία έκανε το 4/4 στο MundoBasket …