Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Δεν άλλαξαν οι ποινες

Δεν άλλαξαν οι ποινες

esake

esake

Μπορεί η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους έξι ξένους να πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με τις προτάσεις των “πρασίνων” για αλλαγή του πειθαρχικού κανονισμού. Εκεί οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις προτάσεις τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έφυγαν… “ηττημένοι“, καθώς δεν πέρασαν ούτε οι θέσεις του Ολυμπιακού!

Στη Γενική Συνέλευση τέθηκαν αρκετά ζητήματα, όπως το να τοποθετηθεί επιτροπή με τεχνικό σύμβουλο δίπλα στον Αθλητικό Δικαστή. Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ, όμως, δεν το αποδέχθηκαν. Επέμειναν να μην αλλάξουν τα δεδομένα και να μην μπορούν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια οι ΚΑΕ, μετά το ΑΣΕΑΔ (απορρίφθηκε η πρόταση του Παναθηναϊκού).

Όταν το θέμα έφτασε στις ποινές (κυρίως για τις ποινές που εκκρεμούν σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου), στην αρχή συζητήθηκε αν πρέπει να υπάρχει ανώτατο όριο ποινής ο ένας χρόνος, αλλά δεν ήταν δυνατόν να υπολογιστεί. Ο Παναθηναϊκός απέσυρε τις προτάσεις, δεν άλλαξαν οι όροι του πειθαρχικού δικαίου και έτσι η συγχώνευση ποινών που τέθηκε σε ισχύ πέρσι θα μείνει ως έχει.

Ένα από τα “καυτά” ζητήματα, που έριξε στο τραπέζι ο Ολυμπιακός , ήταν η πληρωμή των προστίμων από τις ΚΑΕ (πριν τη Γενική Συνέλευση οι “ερυθρόλευκοι” φρόντισαν να εξοφλήσουν όποιο υπόλοιπο υπήρχε). Ο Μιχάλης Μελής δεσμεύτηκε να καλέσει (άμεσα) τις ομάδες να πληρώσουν, ή έστω να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε περίπτωση που κάποια ΚΑΕ δεν προβεί σε κάτι από τα δύο, θα παραπέμπεται στον Αθλητικό Δικαστή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …