Κεντρική NBA “Βασιλιάς” ο Παπαγιάννης! (vid)

“Βασιλιάς” ο Παπαγιάννης! (vid)

2 136

papagiannis-silverΝέα μεγάλη διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ. Οι Φοίνιξ Σανς επέλεξαν τον Γιώργο Παπαγιάννη στο Νο.13 (!) του ντραφτ του NBA, με τον νεαρό σέντερ να οδεύει -έπειτα από ανταλλαγή- προς τους Σακραμέντο Κινγκς.

Ο 19χρονος άσος του Παναθηναϊκού, μάλιστα, κατέλαβε την υψηλότερη θέση από κάθε άλλον Έλληνα, που συμμετείχε στο παρελθόν σε τούτη τη διαδικασία. Θυμίζουμε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επελέγη στο Νο.15 (2013) από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Έλληνας “γίγαντας” πανηγύρισε, μαζί με την οικογένειά του, στις εξέδρες του “Barclays Center”, κρατώντας την ελληνική σημαία.

papagiannis-draft

Ο Παπαγιάννης, μολονότι επελέγη από τους “Ήλιους“, θα δοθεί στους “Βασιλιάδες“, ήτοι στους Σακραμέντο Κινγκς, ύστερα από ανταλλαγή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας.

Ο διεθνής σέντερ, έτσι, θα… συναντήσει τον Βλάντε Ντίβατς και τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, οι οποίοι κατέχουν διοικητικά πόστα στην ομάδα. Μην ξεχνάμε, βέβαια, πως στους Κινγκς αγωνίζεται ένα ακόμη δικό μας παιδί, ο Κώστας Κουφός.

Η ανακοίνωση του ονόματος του Γιώργου Παπαγιάννη από τον κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ

https://www.youtube.com/watch?v=ghW7Zr29Iw4

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …