Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Το ευρωπαϊκό NBA”! (vid)

“Το ευρωπαϊκό NBA”! (vid)

cska moscow euroleague champions 2016

cska-moscow-euroleague-champions-2016Αν μέχρι φέτος η Ευρωλίγκα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, τότε αναμένεται συναρπαστική από τη νέα σεζόν, όπως θα διαπιστώσετε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο επιμελήθηκαν οι διοργανωτές.

Οι κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, ανάμεσά τους -φυσικά- κι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους. Ύστερα από 30 (!) αγωνιστικές, ακολουθεί η φάση των πλέι οφ και -εν συνεχεία- το φάιναλ φορ.

Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, άλλωστε, είχε δηλώσει -μετά τη συμφωνία με την IMG και τις 11 από τις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης- πως:

“Με αυτή τη συμφωνία κορυφώνεται το όραμα που οι σύλλογοι είχαν εξ αρχής. Η δημιουργία, δηλαδή, ενός πραγματικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σ.σ.: “a true European league”, αναφέρεται στο πρωτότυπο).

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έως το 2019, υποστήριξε: “Είναι ένα πρωτάθλημα, όλοι παίζουν με όλους. Είναι εξαιρετικό, ίσως και πιο δίκαιο. Μια κίνηση προς τα μπροστά”, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε:

“Νομίζω πως είναι η καλύτερη σκέψη. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι πολύ καλό για τον κόσμο”.

Ο τεχνικός της Λαμποράλ Κούτσα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, δε, προσέθεσε ότι: “Κάτι σαν νέο ΝΒΑ, το ευρωπαϊκό ΝΒΑ. Μεγάλο βήμα για το μέλλον του μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…