Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θα τον θυμόμαστε τον φετινό άθλο”

“Θα τον θυμόμαστε τον φετινό άθλο”

aggelopouloi aggelopoulos panagiotis giwrgos panagiwtis giwrgos olympiacos

aggelopouloi-aggelopoulos-panagiotis-giwrgos-panagiwtis-giwrgos-olympiacosΟ Παναγιώτης Αγγελόπουλος χαρακτήρισε ως άθλο αυτό που κατάφερε, φέτος, ο Ολυμπιακός. Ο διοικητικός ηγέτης της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ, δε, υπογράμμισε πως τούτη τη σεζόν θα τη θυμάται για πολλά χρόνια, ενώ άφησε μια αιχμή για την ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

“Είμαστε περήφανοι για τη φετινή χρονιά. Όχι μόνο για την κατάληξή της, αλλά όλη τη διάρκειά της. Εμείς παλεύουμε για ό,τι συνέβη. Είναι δύσκολο ακόμη και σε ομάδες με μεγάλα μπάτζετ, όταν χάνουν τον βασικό τους σέντερ και στη συνέχεια τον καλύτερό τους σουτέρ. Δεν είναι εύκολο και δεν ήταν μόνο οι τραυματισμοί. Είχαμε διάφορες ατυχίες στη σεζόν.

Για να μείνουμε εκτός προημιτελικών Ευρωλίγκας ύστερα από χρόνια έγιναν πολλά μαζεμένα. Δεν λέω ότι δεν έγιναν και αγωνιστικά λάθη. Αυτό όμως, ήταν ένας Γολγοθάς. Παίξαμε σε ένα όμιλο με αντιπάλους σαν Final 4. Παλέψαμε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική και δεν είναι τυχαίο ότι η ΤΣΣΚΑ πήρε την Ευρωλίγκα ύστερα τόσα χρόνια, ελλείψει και του Ολυμπιακού από Final 4.

Είναι μία χρονιά που θα τη θυμόμαστε και θα μαθαίνουμε τα όποια λάθη κάναμε σε οποιονδήποτε τομέα που διαχειριζόμαστε. Και πιστεύουμε ότι θα επανέλθουμε στην ακόμη πιο δύσκολη Ευρωλίγκα. Θα επανέλθουμε πιο δυνατοί. Αυτή τη στιγμή και αργότερα γιορτάζουμε, γιατί γράψαμε ιστορία.

Δεν έχουμε άγχος για τις μεταγραφές. Θα μιλήσουμε με τον κόουτς γιατί έχουμε χημεία και εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλον και θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις.

Ο βασικός μας αντίπαλος είναι κερδοφόρος και εσύ όταν είσαι ζημιωμένος σαν ΚΑΕ, δεν είναι εύκολο. Τα βάζουμε με ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και πολύ χαμηλότερη φορολογία από εμάς. Θέλω να πω ότι ήταν άθλος αυτό που κάναμε με τον αδερφό μου. Με αντιπάλους που έχουν προέδρους και χορηγούς και κεφάλαια που είναι εκτός λογικής.

Το όπλο του Ολυμπιακού είναι η χημεία και ότι είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια. Οι παίκτες είναι εδώ χρόνια, ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης), ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης), ο Παπανικολάου που επέστρεψε, μπολιάζουν τον κάθε παίκτη που έρχεται. Έτσι τα καταφέραμε”.

Για τον προϋπολογισμό του χρόνου: “Μετά από πολλά χρόνια θα αυξηθούν τα έσοδα λόγω Ευρωλίγκας. Δεν υφίσταται πλέον το εξευτελιστικό των 250.000 ευρώ που έπαιρνε μέχρι πρότινος ο νικητής της Ευρωλίγκας. Θα είναι σημαντικά και τα έσοδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα 10.000 ευρώ που παίρναμε μέχρι σήμερα για τη νίκη, δεν έφταναν ούτε για τα έξοδα του αγώνα!

Στην Ελλάδα, ζούμε σε ένα περιβάλλον που διαφοροποιείται από την Ευρώπη. Εδώ ο φόρος είναι υψηλός. Μέχρι φέτος ήταν στο 118%, από του χρόνου με τα νέα μνημόνια, η φορολογία θα φτάσει στο 145%! Αυτά δεν τα λέω ούτε για να εντυπωσιάσω, ούτε να ρίξω μπηχτή στον Γιαννακόπουλο. Τα λέω για να ξέρετε πόσα είναι. Και οι ανταγωνιστές μας στην Τουρκία ή την Ισπανία έχουν 10% εφορία.

Όλες οι αγωνιστικές αναλύσεις είναι σούπερ και τις εκτιμώ, γιατί κάνουμε και λάθη, αλλά πρέπει να καταλάβουμε το περιβάλλον που ζούμε. Εγώ δεν πρέπει να τα σκεφτώ όλα αυτά όταν πάω να πάρω έναν παίκτη; Τι φόρο έχω να πληρώσω για να τον φέρω στον Ολυμπιακό; Είναι τρέλα ότι συνεχίζουμε και μιλάμε για Final-4 κλπ.

Ζούμε σε μια χώρα που παλεύει να βγει από μια τεράστια κρίση, δεν γίνεται να μην το έχουμε στο μυαλό μας. Δεν μπορεί ο μάνατζερ να ζητάει από εμένα τα ίδια που ζητάει στον Ρώσο. Είναι βλάκας, δεν εξηγείται. Ας τον πάει εκεί”!

Για την ΕΟΚ: “Η ομοσπονδία μας… θυμήθηκε μετά από 3-4 μέρες για το πρωτάθλημα. Έστειλαν ένα φαξ με καθυστέρηση, πήραν κι ένα τηλέφωνο τον Σκινδήλια”.

Ο έτερος διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών, Γιώργος Αγγελόπουλος, υποστήριξε: “Συγχαρητήρια στην ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες και σε όσους βοήθησαν στην όλη επιτυχία. Ήταν η πιο συναρπαστική σειρά τα τελευταία 20 χρόνια, εκπληκτικά παιχνίδια και στα γήπεδα υπήρχε μια καλή ατμόσφαιρα, κάτι που έγινε με πολύ προσπάθεια. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο απ’ όλα.

“Συμφωνώ με τον κόουτς, ότι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη σεζόν ήταν όταν δεν περάσαμε στο final-8. Η ομάδα κλονίστηκε εκείνο το διάστημα, αλλά το ίδιο βράδυ μιλήσαμε με τον κόουτς και τους παίκτες. Τους είπαμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και ότι μπορούν να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού όπως και έκαναν.

Η ομάδα δέχθηκε πολύ έντονη κριτική εκείνο το διάστημα από τους δημοσιογράφους, έγιναν κάποιες παρεξηγήσεις. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν έχουμε κάνει λάθη, αλλά ίσως το ότι επικεντρώθηκε η κριτική σε εμάς και όχι στους παίκτες, έκανε καλό στην ομάδα.

Κάνουμε κι εμείς λάθη εννοείται, αλλά τότε λέγαμε πως δεν κάναμε λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Μέσα στη σεζόν ναι έγιναν λάθη. Αυτό είχαμε πει τότε. Για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας και να παραμείνεις εκεί είναι πολύ δύσκολο, αλλά σημαίνει και ότι κάναμε κάτι σωστά. Πρέπει να δούμε τι κάναμε σωστά φέτος και πετύχαμε”.

Για την ελληνική Ομοσπονδία: “Η ΕΟΚ δεν δείχνει ότι θέλει διάθεση συνεργασίας και ομαλοποίησης της κατάστασης. Οι τόνοι από εμάς έχουν πέσει. Η ομοσπονδία ελέγχει την ΚΕΔ. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, έξι διαιτητές (οι 4 διεθνείς) καρατομήθηκαν σε ένα βράδυ χωρίς λόγο. Αποφάσισε μέσα σε ένα βράδυ, ξαφνικά. Τοπ ονόματα και είπε θα παίξετε με άλλους διαιτητές.

Δεν σηκώσαμε τους τόνους για να τελειώσουν οι τελικοί, αλλά αυτό δεν ήταν υγιές, φυσιολογικό. Ήταν ανώμαλο, σε κάνει να σκεφτείς διάφορα πράγματα. Δεν βοηθάει στην ισονομία… Αντίθετα, με την Ευρωλίγκα πάντα είχαμε καλές σχέσεις, που δυναμώνουν και πάντα βοηθάμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …